Zobacz pełną wersję : Migające radio
Panowie mam problem,z przodu mam oem głośniki,z tyłu magnat 320w 3droze,radio pionera 50x4 a problem polega na tym,że na +/- 15głośności miga mi radyjko..
Wina akumulatora?
Trzeba wzmaka?
No raczej trzeba wzmacniacz bo radio nie wyrabia za duze ma obciazenie.Ile maja te głosniki mocy w RMS?
Magnaty maja 80 RMS,oem nie wiem ale pewnie niewiele,według mnie to dziwne,że radio miga.Aku już ten taki nalot niebieski ma
Radio pewnie umiera, realnie nie ma więcej niż 15W na kanał przy 4 omach. Bez wzmacniacza nie podziałasz.
Radio wlasnie nie jest staree,a jak dam wzmacniacz do takich glosniczkow to charczec nie beda?
Radio ma jakies 4x20 RMS pewnie przy 4 ohm a głośniki 80 RMS wiec ma prawo przygasac. na tył daj wzmacniacz który bedzie mial okolo 100 W RMS na kanał i odpowiednia impedancje do głosników wtedy bedzie to normalnie gralo bez przesterowań
Kiedyś kuzyn mial coś podobnego i dawało rade http://allegro.pl/wzmacniacz-samochodowy-vk-800-2-kanaly-800-watt-i3573912115.html