Zobacz pełną wersję : Problem z tylnym kołem chyba
Słuchajcie mam problem taki, że przy skręceniu przy większej prędkości lub ostro w lewo zaczynają pojawiać się u mnie dźwięki typu "bobobobo". Drugim problemem jest takie cykanie przy ruszaniu i gdy wrzucam dwójkę. Pomóżcie. Może ktoś spotkał się już z tym problem. Proszę.
Słuchajcie mam problem taki, że przy skręceniu przy większej prędkości lub ostro w lewo zaczynają pojawiać się u mnie dźwięki typu "bobobobo".
Stawialbym na cukierki - mialem podobne objawy, przy ostrym wchodzeniu w prawo w zakret 90 stopni - taki dzwiek tykania / tarcia, wydobywajacy sie z okolic tylniego lewego kola. Ustal po wymianie cukierkow. Jezeli od nowosci nie byly wymieniane to warto to zrobic - nie sugeruj sie ich stanem optycznym bo u mnie z wierzchu wygladly calkiem znosnie. W przypadku cukierkow polecane sa oryginalne z ASO.
Może to głupie pytanie, ale co to są te cukierki? Nie znam się za bardzo na samochodach ;). Ale te tykanie to jest tylko przy ruszaniu, na 2 i czasem na 3. Co to moze byc
Może to głupie pytanie, ale co to są te cukierki? Nie znam się za bardzo na samochodach ;). Ale te tykanie to jest tylko przy ruszaniu, na 2 i czasem na 3. Co to moze byc
Chodzi o tuleje wachacza wleczonego.Co do dzwiekow przy ruszaniu to nie wiem - ustosunkowalem sie tylko do Twojego pierwszego pytania o dzwieki przy skrecaniu.
[H] Dylu [H]
28-02-08, 08:45
a ja Ci powiem tak...u mnie bobobobob :d słychać jak skręcam w prawo ostro, ale jak przyhamuję to przestaje bobobobować...wniosek ?? krzywa lewa tarcza z przodu...już kupiłem nowe ;)