Zobacz pełną wersję : Czy każda dojazdówka 4x100 podejdzie do MB2?
Bo na allegro sporo ich jest, ale w opisach iż do opli itd... Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym kółkiem, bo muszę sobie kupić,a nie chciałbym żeby nie pasowało. Kapcie mam 14" letnie i zimowe :cool:
A czemu nie 14 na stalowce? Ja tak woże i normalnie pasuje. Chyba, że gaz masz i coś tam nie pasuje.
Właśnie niedawno gaz założyłem i teraz zapas leży w przestrzeni bagażnika i dość mocno graci, tym bardziej że często jeżdzę z większą ilością bagaży... Wcześniej mi nie przeszkadzało bo nie było LPG, przez 5 lat jazdy ani razu gumy nie złapałem, ale jakbym raz nie zabrał to wiadomo co by było ;)
Także ma ktoś doświadczenia z dojazdówką w cifie MB?
po założeniu lpg(butla w koło) też kupiłem dojazdówkę i stoi sobie pionowo w bagażniku, Od zakupu nie złapałem gumy,raz założyłem na próbę zobaczyć jak się na tym jeżdzi -jak nazwa mówi,da się na tym jechać i dojechać
jak Założyłeś gaz kupuj dojazdówkę,odzyskasz bagażnik:), chyba ,ze koło w spreyu-jak w nowych hondach, choć wiem że na ten środek narzekają wulkanizatorzy
Dzięki kolego, zakładam że kupiłeś zwykłą standardową dojazdówkę, bo jej nie charakteryzowałeś dodatkowo. Koła w spreyu nie chce, bo potem właśnie jest problem z oponą u wulkanizatora a poza tym ponoć nie zawsze zadziała na mrozach. A w którym miejscu ją wsisnąleś? może na boku weszła? :)
opona FIRESTONE T105/70R14 84M
jak się wyrobię podrzucę Ci foty
po założeniu lpg(butla w koło) też kupiłem dojazdówkę i stoi sobie pionowo w bagażniku
Oooo... Tzn. stoi z boku? Jaką średnicę ma ta dojazdówka? :/ U mnie nie ma bata żeby się w pionie zmieściła :(
No chyba, że wyklepałeś dołek w podłodze bagażnika :D
Bo na allegro sporo ich jest, ale w opisach iż do opli itd...
Nie wiem jak to wygląda u Ciebie w po-lifcie, ale u mnie w MA8 założyłem bez problemu ori alu-fele z opla. A w dodatku te "wypustki centrujące" piast wystają na tyle mało, że otwór centrujący w obręczy prawie się nie styka z tym "wypustkiem".
Opel ma otwór centrujący 56mm, Honda 56,1mm, albo na odwrót ;) Myślę, że te 0,1mm nie sprawi problemu.
Chyba, że się mylę :)