PDA

Zobacz pełną wersję : silnik D13b22

Thomas
30-08-05, 20:52
siemka
autko mam od miesiąca zostało sprowadzone i ma podobno 150tys przebiegu ale myśle że trzeba dodać :(
od 3dni silnik jakoś głośno chodzi wydaje mi sie że stanowczo za głośno prawie jak diesel, a jak na luzie dodam gazu i puszcze to schodząc z obrotów robi to nieregularnie i tak jakby coś świstało.
poczas jazdy zawsze przeżucałem biegi na słuch - teraz 3ke musze wrzucać już przy 40km/h bo niepotrafie słuchać jak moja hania sie męczy, niewiem co jest grane przez miesiąc autko chodziło bardzo cichutko , w sumie zauważone przezemnie zmiany zaczęły sie od zatankowania na jednej z tańszych stacji benzynowych, już kiedyś znajomy mowił mi ze jemu w seiczento zaczęły stukać zawory przez tą benzyne, a okoliczny mechanik pierwsze o co zapytał to czy tankował benzyne właśnie na tej stacji, kazał mu ją wyjezdzic i zatankować coś normalnego i ustało :)
czy mnie możę dotyczyć ten sam problem??
i czy mogłem narobić dużo szkód po zatankowaniu 20l??

jamal
30-08-05, 23:08
po wyjechaniu tej bedzynki to jedz na shella i zatankuj v-pover 99+ i zobaczysz czy to problem paliwa mi sie przylaniu paliwka z tanszych stacji 3 razy gaznik zapchal :[ auto poprostu niejezdzilo skakal na obrotach a o przyspieszeniu niema co mowic 1 razu pojechalem do mechanika 2-go tez a 3-ciego razu odrazu v-pover 99+ i oborty sie uregulowaly i silniczek zaczol normalnie funkcjonowac :)

locdog
30-08-05, 23:53
gorzej, jesli samochod ma 250tys, a s****iel dolal jakiegos uszczelniacza do silnika czy innego syfu, co jest u nas czesta praktyka i po paru tysiacach panewki powylatuja, czy cos innego jeszcze sie stanie. oby tak nie bylo. ja podobny stres ze swoim przezywam, bo cos postukuje dziwacznie, ale na 85% jest to jakies lozysko od sprzegla

jamal
31-08-05, 00:09
tomas fajnie piszesz d13b2 a w opisie " Auto: hatchback 1,4 16V"

Thomas
31-08-05, 20:44
gorzej, jesli samochod ma 250tys, a s****iel dolal jakiegos uszczelniacza do silnika czy innego syfu, co jest u nas czesta praktyka i po paru tysiacach panewki powylatuja, czy cos innego jeszcze sie stanie. oby tak nie bylo. ja podobny stres ze swoim przezywam, bo cos postukuje dziwacznie, ale na 85% jest to jakies lozysko od sprzegla
szczerze mówiąc tego też sie spodziewam ale mam nadzieje że to jednak nie to

[ Dodano: Sro 31 Sie, 2005 ]

tomas fajnie piszesz d13b2 a w opisie " Auto: hatchback 1,4 16V"
bo wtedy niewiedziałem jeszcze o co biega :lol: a teraz juz wiem czym jeżdze ;)