Zobacz pełną wersję : Parówa pasworda a H22 w Civicu?
Jak to jest z tą parówą? niby jest do D i B ale jak to jest z H serią? grało by to jakoś? wogule czy ja mam szukać dolotów do civica czy do preludy? zdaje mnie sie ze do civica, bo jesli kupie dedykowany do preludy to one zazwyczaj są inaczej wyprofilowane i by chyba raczej nie pasował. ale teraz pytanie jak to jest z przeznaczeniem konstrukcyjnym? Jak to jest Panowie?
Aem robi hybrydowe, do h22 w civicu np.
Kosniak mial aem i wygladalo to zdrowo
o Aemie wiem, ale chciałbym sie dowiedzieć coś na temat innych
sprawdz w dowolnym jajku z innym silnikiem w ktorym miejscu ma przepustnice. jesli przepustnica h22 jest z podobnym miejscu - to nie ma zadnego problemu.
przemysl jednak sam zakup parowki, bo ma niesamowicie ryczaco-meczace zbasowane brzmienie..
dolot dedykowany do H22, idealnie pasuje do jajka, mam taki u siebie :)
sprawdz w dowolnym jajku z innym silnikiem w ktorym miejscu ma przepustnice. jesli przepustnica h22 jest z podobnym miejscu - to nie ma zadnego problemu
myślę że w przypadku jakiegokolwiek shorta nie będzie problemu, ale w przypadku CAI już tak różowo chyba nie będzie?
przemysl jednak sam zakup parowki, bo ma niesamowicie ryczaco-meczace zbasowane brzmienie..
to nie ma ryczeć tylko działać! chyba napisze do pasworda jak ta ich parówa ma sie z h22
dolot dedykowany do H22, idealnie pasuje do jajka, mam taki u siebie
masz h22 w jajku?? poka! :D
I jaki masz ten dolot? więcej szczegółów proszę :)
parówka ryczy w b-seri nawet stockowej..w H nie bedzie takiego łomotu..
chociaz jak dojda u ciebie owe tłoczyska to troszke sie zmieni gang
myślę że w przypadku jakiegokolwiek shorta nie będzie problemu, ale w przypadku CAI już tak różowo chyba nie będzie?a co ma parowka do cai?
tieesto napisał/a:
myślę że w przypadku jakiegokolwiek shorta nie będzie problemu, ale w przypadku CAI już tak różowo chyba nie będzie?
a co ma parowka do cai?
ziom, nic, to dwie inne sprawy, chodziło mi o to że z parówką problemu montażowego nie będzie ale z CAI dedykowanego do civica czy preludy będzie bo nie koniecznie może mi pasować ale montażem to sie będe martiwł później, tzn. poprostu znam takiego jednego co mi to ogarnie :aloha:
Pytanie jest czy Parówka ze swoją innowacyjną konstrukcją da podobne efekty(nie chodzi mi o dźwiękowe) w H seri jak w B?
dolot dedykowany do H22, idealnie pasuje do jajka, mam taki u siebie
ssak jest chyba podobnie umiejscowiony, wiec nie powinno byc problemu. Zastanowilbym sie tylko nad srednica takiego dolotu tzn. zeby pasowal pod H
A tego to nie znam ;). Mialem w D serii i bylo jak na kazdym innym SRI lub nawet ciszej. Lekko slychac zasysanie powietrza na wolnych, no i przy ostrym depnieciu robi sie basik.
Ogolnie to "parowa" dlatego jest parowa, zeby troche poprawic moc i moment w dolnym i srednim zakresie obrotow :aloha:. Subiektywnie wydaje mi sie ze daje rade, chociaz nie zdazylem z hamownia zeby potwierdzic jak to jest faktycznie :/