PDA

Zobacz pełną wersję : klakson i kierunki probelm

mellucci
25-02-08, 21:19
Witam miałem dzisiaj rozkrecona obudowe od kierownicy <seria> no i kabelek pech chciał ze akurat brat musial wyjechac autkiem no i zaplatal mu sie kabelek do okola kierownicy i zanikł klakson oraz kierunkowskazy ... widzialem tam jakas blaszkie oderwana po lewej stronie jak siedzisz zakierownica kolo tej "naby" jak przyloze ta blaszkie do srodka dotknie takiego metalowego to klakson powraca lecz kierunki nie ? wiecie jak to moze naprawic aby po wcisnieciu kierownicy klakson byl a nie tylko po wsunieciu blaszki ,,,, a co sie stalo z moimi kierunkowskazami ;/ wrr sam pech dzisiaj jak spalony inwerter w indligo to jeszcze to ;/ pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos mi pomoze ;) mile widziane jakies zdjecie jak to wyglada tam porownal bym sobie :)

najemnik_
25-02-08, 22:07
Jak dobrze pamietam to praca klaksonu polega na zamknieciu obwodu na kierownicy czyli zmasowaniu.Napiecie idzie na taki drucik ktorego koniec ciagle kreci sie na miedzianym pierscieniu z tylu kierownicy.W momencie nacisniecia na srodek kiery zamykasz obwod.Bez odkrecenia kierownicy raczej sie nie obejdzie.Ten drucik pewnie sie odgial i nie styka do tego miedziane pierscienia wokol kierownicy a ty naciskajac nie zamykasz obwodu.

mellucci
26-02-08, 14:31
dokladnie tak jak piszesz a co z kierunkami ? ;> masz moze zdjecie do czego ten drucik podlaczyc ?:> i jak moze wiesz?:> hmmm