Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jajko chip

blowdraoin123
24-09-13, 22:12
Część wszystkim :-) słuchajcie mam parę pytań co do tego samochodu a mianowicię posiadam honde civic 1.3 na jedno punkcię z 91 roku jest ona sprowadzona od pierwszego właściciela z niemiec przezemnie i jest w stanie idealnym jeśli można tak powiedzieć ma przejechane jak na ten rok tylko 209 tysięcy i przebieg raczej jest rzeczywisty nie bierze oleju nie kopci wszystko jest jak się należy i mam z nia taki problem jeździłem na 13 miała buta wszystko ładnie pięknie teraz założyłem jej 16 na profilu 55 i szerokość kapcia 205 wszystko ładnie pięknie tylko że ona za dużego buta straciła wiem że to zabujstwo dla tego silnika tak duże koła ale ślicznie się prezentuje i bardzo dobrze trzyma drogi i teraz mi powiedzcie jak zrobić żeby miała znów tego buta jak na trzynastkach założyć jej chip? Ale czy ona na nim pojeździ i czy on da jej ta moc taka jak wcześniej? Czy może włożyć jej silnik od 1.5 lub nie wiem wgrac dane do komputera od innego samochodu żeby dostała większą dawkę paliwa? Co byście radzili bo teraz widzę że ten samochód się męczy na tych felach a nie chce ich zdejmować liczę na wasza wiedzę chłopaki jak możecie to pomozcię :-) trochę się znam na samochodach ale tylko podstawy :-) więc tłumaczcię jak dziecku jak byście byłi tacy mili pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :-)

mayday-82
24-09-13, 22:30
zejdz na ziemie człowieku jak czytam takie brednie to mi sie nóż w kieszeni otwiera hehe

Kori
25-09-13, 00:24
1.3 na 16 205/55 to takie kolo mam w audi a4 kombi :D
stary wstaw tam max 15 185/55 195/50 i juz.
jak ma byc 16 195/45 i silnik inny :D

albo dawaj z tym chipem,wez ten od mugena na + 100 koni :D

CRX1
25-09-13, 01:55
Jak chcesz pozostawić te koła,to czeka Cię swap.Druga opcja 14max 15 cali i cieszysz się z jazdy.Masz kasę (to pierwsza opcja) wkładasz D16Z6 i możesz latać nawet na 17 cali.

Kwapcio23
25-09-13, 02:11
Dla mnie ten temat to chyba jakaś podpucha, bo pierwszy post momentami nie brzmi do końca poważnie.

Syszka
25-09-13, 06:29
Ty tak na poważnie??Na allegro masz pelno chipów,a najlepiej zaloz turbo to i 18 zalożysz:-):-)

blowdraoin123
25-09-13, 15:32
Ten temat jest zupełnie na poważnie bez żadnych jaj :-D no miałem okazjie po taniosci kupić te 16 i mi się spodobało jak wyglonda na nich :-) a dla nie dowiarków jak mi się uda to wstawie zdjęcia :-D no ale tak na poważnie to znacie pod ten model jakieś dobre chipy? Albo inne patenty na to żeby miała większą moc?

zakit
25-09-13, 15:42
Ten temat jest zupełnie na poważnie bez żadnych jaj :-D no miałem okazjie po taniosci kupić te 16 i mi się spodobało jak wyglonda na nich :-) a dla nie dowiarków jak mi się uda to wstawie zdjęcia :-D no ale tak na poważnie to znacie pod ten model jakieś dobre chipy? Albo inne patenty na to żeby miała większą moc?

chip do gaźnika - dobre sobie :D
jak chcesz miec 16 to zaloz rozmiar opon chociaz zblizony do oryginalnego...tj 195/45/16

chyba jednak nie jest to na poważnie...

vipek
25-09-13, 17:29
Jak pozbędziesz się gaźnika i wsadzisz głowice z Z6 to po wystrojeniu całości masz szanse na te 130konia. Tak czy siak jestem pewny, że nic z tego nie będzie :)

Gumka23
25-09-13, 19:31
Facet nie ma pojecia w ogole o samochodach i slowniku jezyka polskiego. Watpie aby ktos mial cierpliwosc uczyc czegokolwiek... takze ten tego.. temat do zamkniecia :)

karamba
25-09-13, 19:58
Do chipa warto dodac 2 magnetyzery , taki chip mozna kupic na allegro , wkladasz w zapalniczke i ustawiasz ile KM wiecej bedzie jak masz 2 magnetyzery na pedal gazu :D

Przypomina mi sie film " czekajac na sobote "

http://www.youtube.com/watch?v=wpscVn7alco

mayday-82
25-09-13, 20:16
Najlepszy kawałek jest od 0:37:25 hehe

vipek
25-09-13, 20:18
Facet nie ma pojecia w ogole o samochodach i slowniku jezyka polskiego. Watpie aby ktos mial cierpliwosc uczyc czegokolwiek... takze ten tego.. temat do zamkniecia :)

nie czepiaj się pewnie jutro ma kartkówkę w szkole :p

Robkoo
25-09-13, 21:00
proponuje cip z mapą od GTRa :D

blowdraoin123
26-09-13, 06:01
Dobra bez łaski . To forum jest chyba do pomocy a nie do oceniania kogoś upodobań :-)

Dawid0688
26-09-13, 06:29
Dobra bez łaski . To forum jest chyba do pomocy a nie do oceniania kogoś upodobań :-)
Zastanów się co ty robisz! Z tymi felgami to poszalałes jak na promocji w tesco kupiłeś buty bo były tanie i ładnie a to ze 3 nr za duze to juz ciul i teraz wyglądasz jak klaun...
W gazniku nie ma elektroniki wiec"chipa" nie da sie wsadzic. Jak podobaja Ci się te felgi to tylko swap lub jak pisali koledzy modzenie obecnego silnika. tyle w temacie

blowdraoin123
26-09-13, 06:29
Dobra bez łaski . To forum jest chyba do pomocy a nie do oceniania kogoś upodobań :-) dla tych którzy chcą pomóc to powiecie może więcej coś na temat tej głowicy od czego to jest dokładnie? Czy to jest duży koszt? I czy ktoś to robił?

No i właśnie po to tu jestem żebyście mi powiedzieli jak go przerobić i co jest oplacalne a co nie. Ale widziałem na allego chipa właśnie to jedno punktowego wtrysku pod mój silnik . No może i nie wiem za dużo o silnikach ale chyba każdy sie kiedyś uczył :-/

Dawid0688
26-09-13, 07:29
Kwestie oplacalnosci modyfikacji musisz sam ocenic bo dla innych jest oplacalne modzenie d13 i ciesza sie z tych 120 koni a dla innych sa to pieniadze wywalone w bloto. Ogolnie w twoim przypadku trzeba zainwestowac spora gotowne bo trzeba przejsc na pelny wtrysk co sie wiaze z rozbebeszeniem srodka i wymiana elektryki trzeba zmienic bak na wersje z pompa paliwa do tego kupno glowicy (i innych potrzebnych gratow) z6 lub calego swapu lub przy okazji otwartego motoru d13 pasowaloby ogarnac pierscienie panewki sam tego pewnie nie ogarniesz wiec jeszcze mechanior dochodzi do tego. trzeba jakis hebel lepszy zeby to hamowalo i nie wygladalo marnie na wspomnianej feli16 koszt tej zabawy przerosnie cene zakupu twojego autka. mam nadzieje ze jakos pomoglem i sprzedasz te 16nastki i kupisz cos mniejszego na oponie zblizonej do fabrycznych parametrow

birchie
26-09-13, 07:44
Ale widziałem na allego chipa właśnie to jedno punktowego wtrysku pod mój silnik

To jest gaźnik a nie jednopunktowy wtrysk! Chociażby to swiadczy o tym, że sprtzedający chip nie ma pojęcia o tych silnikach

blowdraoin123
26-09-13, 09:14
No i o taka odpowiedź mi chodziło :-D pomocgles pomogles i dzięki wielkie na taka odpowiedź czekałem a rozwazał ktoś opcjide włożenia silnika od 1.5 z tego co słyszałem to z tym za dużo roboty nie ma bo skrzynia powinna pasować raczej :-D

vipek
26-09-13, 09:23
Wpisz w szukajke D13Z6, informacji jest sporo

birchie
26-09-13, 09:23
No i o taka odpowiedź mi chodziło :-D pomocgles pomogles i dzięki wielkie na taka odpowiedź czekałem a rozwazał ktoś opcjide włożenia silnika od 1.5 z tego co słyszałem to z tym za dużo roboty nie ma bo skrzynia powinna pasować raczej :-D

Kolego, masz całe mnóstwo tematów o tym. Nic, tylko czytać :)

karamba
27-09-13, 18:28
olego, masz całe mnóstwo tematów o tym. Nic, tylko czytać

Ale po co , lepiej robic z siebie debila i wszystko dostanie na tacy, zaglada tutaj kilka dni a nie przeczytal nawet jednego dzialu , tematu , watka , nic...
Jak mozna byc tak leniwym ? Dziwi mnie ze ktos ma checi odpisywac na takie pytania jezu.

Kolego mozesz sobie wsadzic 10 a nawet 15 roznych silnikow , wybierz sobie na allegro ktory Ci sie podoba , zaprowadz do Henia i zamontuje razem z czipem ehhhh.

Zacznij czytac moze chociaz jakies strony motoryzacyjne , gazety moto , bo nie masz zielonego pojecia a ludzia zawracasz dupe *******ami ktorych nikt nie stosuje bo to sciema i wyjeba. Zacznij czytac i sie ucz bo miedzy tymi bredniami nie mozna nawet trafic tematu ktory czytalo sie tydzien temu , same *******y....

jasiek09
29-09-13, 21:59
wkładaj chipa na 120KM i nie słuchaj tych wyżej