Zobacz pełną wersję : skrzypienie w tylnym zawiasie
mam taki problem otóż gdy skręcam w prawo podczas jazdy daje się słyszeć dość głośne skrzypienie dochodzące chyba z tylnego zawieszenia, czasem również objawia się to gdy ruszam z miejsca na prostych kołach! wjechałem na kanał oblookałem wszystko i nic...według mnie gra...sprawdziłem szczeki, reczny wszystko ok już siły do tego nie mam a skrzypi coraz głośniej jakby auto sie rozpadało... nie wiem czy ma to związek z tym że dzieje się tak odkąd odebrałem autko od blacharzy po sporym puknięciu w zadek... jakieś pomyłśy?
Popsikaj Wd-40 wszystkie tuleje gumowo-metalowe, cukierki i sprezyny.
sprawdz czy naciskajac reka na tylna klape rowniez slychac ten odglos
Max Marcin
25-02-08, 23:11
W moim sedanie półka skrzypiala a innym razem cukiereczek na wachaczu, u kolegi uszczelka miedzy klapa a słupkiem.
wynik: u mnie to nie było żadne z powyższych...otóż taka tulejowata guma z wachacza ta bliżej środka i niżej nieco wysuneła się ze swojego miejsca. nie było tego widać bo zafajdane błotem itp było. troszke szczotki drucianej, wd, metalowa łycha i i można ostro wchodzić w zakręt bez żadnych obawa. Tak dla potomnych
A nie lepszy bylby jakis silikon w sprayu??
Kup smar w sprayu. Silicon jest nie za dobry. Sa specjalne do amortyzatorów. Nawet na stacji benzynowej znajdziesz.