Zobacz pełną wersję : pokazuje za wysokie obroty
Witam, mam problem z moją hanią d15b2 93` gaz. Po odpaleniu obroty słyszalne i "wyczuwalne" na luzie są OK czyli sporo poniżej 1000 obr/min, natomiast obrotomierz pokazuje prawie 2000 obr/min. Taka sama sytuacja jest również na benzynie. Nie jest to raczej jakaś mechaniczna blokada wskazówki bo po zgaszeniu silnika wskazówka obrotomierza spada do 0 obr/min. Przyśpieszanie wygląda w miare poprawnie czyli wskazówka wzrasta stopniowo od poziomu własnie tych prawie 2 tyś obr/min w górę. Jak myślicie, co to może być????????
Mój obrotek też ma przekłamania :/ obroty mam gdzieś 1000 a pokazuje 1400. Co może być przyczyną ?
Też tak mam, ale zauważyłem ze jak nieprzekraczam 4000-5000 obrotów (spokojnie jezdze) to wtedy sie tak zawiesza i prawie ciągle stoi w okolicy 2500. ale jak przegazuje ja i potrzymam na wyższych obrotach to wszystko wraca do normy na jakis czas :) poradził sobie z tym ktoś?
A mój obrotomierz wogóle nie działa :afro: może mi powiecie co zrobić żeby dziłał :bicie: