Zobacz pełną wersję : gdzie oddac Hanie na naprawe po stluczce (na AC)
taaa ledwo wczoraj pokazalm Jej zdjecia a juz dziaiaj rozbilem. pytanie. gdzie oddac ja do serwisu zeby mi zrobili na podstawie swistka z allianz ? nie ukrywam ze liczy sie czas ...
współczuję :( Ja niby mam fachowca, ale nie ma na tyle rozbudowanego zakładu, żeby zrobić Ci to absolutnie bezgotówkowo :(
tzn rozbilem to za duzo powiedziane. prawa lampa, zderzak i klapa. tyle na oko, reszta to jak otworza.
to jeśli tylko tyle to nie powinno być więcej :)
szukam po necie jakis warsztatow ktore maja umowe bezgotowkowa z allianzem i znalazlem tylko jakis jeden dziwny ;/
http://www.danta.pl/naprawy_bezgotowkowe.html
a to alianz nie jest na tyle uprzejmy, zeby poinformowac z ktorymi warsztatami maja umowy na bezgotówki??
mi powiedzieli ze do ktorego oddam to bedzie dobrze :> ale juto ide odebrac oswiadczenie to moz zagadam z kim innym, ale nie macie jakiegos polecanego ? troche sie boje jutro nia jezdzic po miescie ...
Raczej pytania to do warsztatów, który jest chętny rozliczać się z Alianzem. Zasada jest taka, że waściciel może napisać cesję praw do odszkodowania na warsztat.
to jast bardziej problem - znalesc warsztat zeby pobiegali za tym - a kazdy ktory jest zarejestrowany i dziala legalnie moze ubiegac sie o zwrot kosztow za naprawe. nie wiem czy nie lepiej by Ci bylo wziasc pol dnia wolnego i zalatwic to wszystko samemu - kaska na konto wplynie a ty bedziesz szukal warsztatu ktory w tej samej kasie co bezgotowkowy zrobi jeszcze cos tam ekstra
zawsze jak bierzesz kase do reki, to mozesz na tym byc do przodu. jakkolwiek wymaga to pochodzenia tu i tam i zaniesienia kilku papierow. bezgotowka jest wygodniejsza, ale nic nie zyskasz... ot taka prawda.
no, niestety, nie zdazylem przeczytac Waszych postwo i oddalem na bezgotowkowe ... tylko zadziwil mnie Pan ktory odbieral autko bo mowil oby nie przekroczylo 70% wartosci. wiem ze pozniej kasacja, ale chwila moment ja walnalem z predkosci max 20km/h a wydaje mi sie ze wolniej, wiec co On mowi ? fakt ze rzeczoznawca zaznaczyl klape, swiatla zderzak na nowe ale hmmm, auto jest ubezpieczone na 19.500 !
p.s jezeli w tym serwisie wycenia sobie jakas chora cene to mam prawo odmowic i sprobowac tak jak proponowaliscie za wlasna kase a potem zwrot od allianz ?
jedz, popros o wycene. na ogol nie kosztuje to nic, bo sie chlopaki napalaja ze i tak u nich zrobisz. jak chcesz miec swięty spokój, zostaw to im i niech zrobia. jak Ci sie nie spieszy to zabierz auto, kase do ręki i szukaj warsztatu.
glupie pytanie - do kogo naleza czesci "uszkodzone" ? do ubezpieczyciela ?
Nie jest to chyba jasno sprecyzowane. Natomiast ubezpieczyciel, skoro zaznaczyl wymianę części na nowe, to może zarzyczyć sobie je do okazania po naprawie (np. czy ktoś nie kantuje: oni wyplacają za nową część, a ktoś sprytniejszy ją klepie). W przypadku gdybyś bra od nich kasę na podstawie ich kalkulacji, wtedy już ich to nie obchodzi.
bo mam wymiane m.in swiatel na nowe a hmm nie jestem do konca pewien czy jest taka koniecznosc a nie chcialbym zeby cwaniaczki z serwisu sobie je wziely ...
Dlatego powinieneś poprosić o zatwierdzony kosztorys i sprawdzić, czy jak wzieli kasę za wymianę to to naprawdę zrobili. Na takich rzeczach najczęściej waśnie niektórzy kombinują, a laicy za to pacą.
czy ktos z Was ma doswiadczenie z allianzem i wie ile czasu zajmuje im srednio przyjazd rzeczoznawcy do dodatkowych ogledzin ? bo regulaminowo maja 7 dni a to dluuuugo :(
To zależy kiedy złożyłeś podanie o dodatkowe oględziny. Jeżeli dziś to powinni być do max. środy.
kurcze, niedobrze, potrzebuje samochodu na 10 wrzesnia ;/ dadatek byl zlozony wczoraj, wiec czy jest szansa ze rzeczoznawca bedzie we wtorek ?
Ja na Twoim miejscu przedzwoniłbym do firmy ubezpieczeniowej i się po prostu spytał kiedy będzie rzeczoznawca.
czy ktos z Was ma doswiadczenie z allianzem i wie ile czasu zajmuje im srednio przyjazd rzeczoznawcy do dodatkowych ogledzin ? bo regulaminowo maja 7 dni a to dluuuugo :(
Dzwonisz do Allianz, podaja ci numer rzeczoznawcy dzwonisz do rzeczoznmawcy i sie pytasz?
Po jakiego grzyba zadawac mase pytan kiedy bedzie, jak bedzie i czym bedzie. Ogarnij sie chlopaku i nie piesc sie jak dziecko....
Przydzwoniles autem to wez to na klate a nie zadajesz mase pytan do osob nie zwiazanych z Allianzem zamiast do nich zadzwonic i wypytac......
tak tez i zrobilem i otrzymalem dpowiedz "regulaminowo 7 dni" ... dlatego Was pytam ile tak naprawde im to zajmuje :>
tak tez i zrobilem i otrzymalem dpowiedz "regulaminowo 7 dni" ... dlatego Was pytam ile tak naprawde im to zajmuje :>
Napisze jeszcze raz:
Dzwonisz do Allianz, podaja ci numer rzeczoznawcy dzwonisz do rzeczoznmawcy i sie
pytasz?
1. Sa wakacje niektorzy maja urlop wiec terminy sie moga przeciagnac do 7 dni
2. Zalezy gdzie stoi auto
3. Zalezy od ilosci dzwonow
4. bla bla bla
Czy nie mozesz zadzwonic i sie spytac? Wstydzisz sie czy co?
err przeciez napisalem ze juz dzwonilem tylko mi odpowiedzieli ze regulaminowo 7 dni. ja sie pytam o Wasze doswiadczenie ile tak naprawde to trwa ...
err przeciez napisalem ze juz dzwonilem tylko mi odpowiedzieli ze regulaminowo 7 dni. ja sie pytam o Wasze doswiadczenie ile tak naprawde to trwa ...
To napisze jeszcze raz:
Dzwonisz do Allianz, podaja ci numer rzeczoznawcy dzwonisz do rzeczoznawcy i sie
pytasz?
Musisz sie spytac o nr do goscia od oceny !!!
Oni maja obowiazek taki numer ci podac zebys umowil sie z nim na ogledziny !!!
Allianz jest najlepsza firma z jaka wspolprawodwalem i nie robia zadnych problemow. Wiec spytaj sie o ten numer i bedziesz mial z glowy.
Od razu wez tez numer (powinienes dostac jak skladales oswiadczenie) do osoby prowadzacej sprawe - to bedziesz pozniej na biezaco z tematem kiedy i jak wyplaca ci szelest.
A odbijajac od tematu moge polecic jeszcze Generali. Hestia, Warta, PZU, Link4 to jedna wielka tragedia.....
o, wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo, nie wiedzialem ze moge sie bezposrednio kontaktowac z rzeczoznawca i dzwonilem na numer ogolny likwidacji szkody. dzieki za pocieszenie ze allianz jest dobra firma.
Podlaczam sie ze PZU i LINK4 to jeden wielki kibel