Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z wbiciem biegu

MakaEj6
23-09-13, 15:10
Witam napisal do mnie kolega i napisał mi tak ma civic 6g 1.4 hb

cyt: "Ciężko mi wchodzi 1 w hondzie i muszę popompowac sprzeglem i po 5 min jazdy jest ok. Ale domyślam się ze to skrzynia biegow... na razie nie mogę auta zmienić więc zastanawiam sie co to może być.. ...ale cos mimo wszystko blokuje i co swiatla i dluzsze niezmienianie musze ze 2 razy "pompnąć" " Wiecie co może być przyczyną?? z góry dziękuje ;)

markotny
23-09-13, 16:07
Synchronizator??

Ja też mam czasem problem z wrzuceniem jedynki, szczególnie jak auto chwilę dłużej postoi na jałowym np. pod światłami....ale to chyba urok tych skrzyń.

Muzyk-Grzes
23-09-13, 17:29
A raczej wina oleju w skrzyni...

Seba27
23-09-13, 19:04
Jakbyscie sie na maluchach jeździć uczyli to byście takich kłopotów nie mieli :P

1ke i wsteczny wrzucać przez 2ke i problem z głowy, wszystko ładnie wchodzi, nic nie zgrzyta :)

Zmiana oleju moze pomoc ale podazam za Markotnym i rowniez celuje w synchronizator.

ma1ster
23-09-13, 19:13
pompka lub wysprzęglnik do sprawdzenia na wycieki, oraz stan płynu w zbiorniczku pompy sprzęgła...

WojTEC
23-09-13, 19:42
mam to samo!! :(( najgorzej jest jak jest zima wtedy prawie cały czas nie jestem w stanie przesunąć lewarka do przodu na jedynkę muszę brać na 3 i wtedy na 1, to samo dzieje się z dwójką, przerypne :(((

Daczer
23-09-13, 19:51
Aktualnie w Ej9 ujezdzam juz druga skrzynie i w obydwoch to samo , problem z 1 czasami lecz rzadko 2 no i wsteczny. Wystarczy kopnac w gaz i po problemie :) Osobiscie nie traktowalem nigdy tego jako problem :P

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

birchie
23-09-13, 19:55
pompka lub wysprzęglnik do sprawdzenia na wycieki, oraz stan płynu w zbiorniczku pompy sprzęgła...

Ma1ster ma rację, to kwestia układu hydraulicznego.

michalstw
24-09-13, 15:03
Na bank wysprzeglik albo pompka. Mialem tak samo, najpierw pierdyknal wysprzeglik i biegi wchodzily na zgaszonym silniku po odpaleniu nic. Oddalem do mechanika wymienil najpierw wysprzeglik i bylo spoko po 200 km zaczelo cieknac z pompki.