Zobacz pełną wersję : Indiglo porblem z polaczeniem ;/ pomocy :(
a ja z takim dosc nietypowym pytaniem pod co podlaczyc zasilanie tarcz chodzi o inventer ? prosbe mam czy mogly ktos mi napisac jakie to sa kolory kabli bo ja nie mam pojecia chodzi o to ze podlaczylem raz kable i ten STABILIZATOR mi wystrzelił teraz zmienilem na nowy i on dalej sie grzeje nie wiem co jest nie tak chyba nie rozwalilem inventora? gdzie to podlaczyc i pod jaki kabel sie wpiac zeby dzialalo ... czekam na odpowiedz prosze :) mile widziane jakies zdjecia ... ;/ bede wdzieczny :) aha i jeszcze jedno czy ten stabilizator musi byc przykrecony do czegos metalowego ?
[ Dodano: Nie 24 Lut, 2008 ]
dodam ze mam licznik z obrotomierzem jezeli to wazne :P
[ Dodano: Nie 24 Lut, 2008 ]
widze ze nikt mi nie pomoze ;/ szukalem i nie wyczytalem jak to podlaczyc
ja sobie wzialem prad z podswietlenia przyciskow od nawiewu bo tam tez wymienialem podswietlenie takze bylo spoko stamtad :) pamietaj zeby upewnic sie ktore toplusktore minut bo jesli sie pomylisz to musisz kupic nowy inwerter :) prad mozeszwziac rownerz z ktorejs zaroweczki od podswietlenia zegarow :)
ale mi wystrzelil stabilizator sie przegrzał i zmienilem na nowy to inwenter dziala wtedy ?;>
w tym stabilizatorze jest taka dziurka nalezy przykrecic gdzies go do masy ??
ale mi wystrzelil stabilizator sie przegrzał i zmienilem na nowy to inwenter dziala wtedy ?;>
w tym stabilizatorze jest taka dziurka nalezy przykrecic gdzies go do masy ??
u mnie on sobie wisi luzem. do niczego go nie przykrecalem. A plusa wziąłem z podswietlenia górnego zegarów. Użyj miernika - bedziesz miał pewność który to.
widze ze nikt mi nie pomoze ;/ szukalem i nie wyczytalem jak to podlaczyc
heh...
nie kazdy jest na "dzwonek" Twojego zawołania..
poza tym temat juz jest...
ale
mozna podciągnąć zasilanie z:
- wiązki, która idzie do postojówki (prąd sie pojawia po zapaleniu swiateł)
- podswietlenia popielniczki- blisko i łatwo (prąd sie pojawia po zapaleniu swiateł) - sam tak miałem
- innego miejsca w instalacji w którym prad sie pojawia po zapaleniu swiateł
- innego miejsca w instalacji w którym prad sie pojawia po zapaleniu swiateł
U mnie w 6 gen. jest specjalne miejsce gdzie bierze się prąd, obok skrzynki bezpieczników w środku, w kabinie. Tam masz wyjście na 3 wsówki:
a) plus jest zawsze
b) plus po zapaleniu postojówek/świateł
c) plus po włączeniu stacyjki kluczykiem
W czwartym genie też tak jest, ale nie wiem na 100%, bo widziałem jeden 4 gen co tak miał :)
A minus przykręć gdzie dusza zapragnie. Oby to był metal :)
ja u siebie w V genie podłączyłem do zegarka i wszystko działa idealnie