Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nacinane tarcze

stempel
24-02-08, 13:00
Jestem przed wymiana tarcz i mam pytanie o nacinane tarcze bo slyszalemze ze sa glosne i przenosza wibracje,prozba wiec o opinie.

nitro20
24-02-08, 13:21
Jestem przed wymiana tarcz i mam pytanie o nacinane tarcze bo slyszalemze ze sa glosne i przenosza wibracje,prozba wiec o opinie.

To prawda tylko wtedy, gdy weźmiesz wiertarke i sobie sam ponawiercasz zwykłe tarcze, wtedy pewnie też trzeba dodać to że się rozpadną szybko. Nawiercane/nacinane tarcze pracują tak samo cicho jak zwykłe i nie przenoszą żadnych wibracji.

stempel
24-02-08, 13:41
Wiec jakiej masz firmy skoro sa takie dobre?

nitro20
24-02-08, 14:42
Tu nie chodzi o to jakiej ja mam firmy, to co napisałeś to nie prawda. Tarcza Ci będzie bić jak nie będzie prosta, przegrzejesz ją i się np. zwichruje. Może wtedy też wydawać dziwne dźwięki przy hamowaniu, nic do tego nie ma to że jest nacinana. Ja jeździłem jakiś czas temu na turbo groove jeszcze w poprzednim aucie. Teraz mam Ultimaxy, ale krótko, tak czy siak, ani na tych ani na wcześniejszych na których zrobiłem sporo kilometrów nie miałem nic takiego o czym mówisz.

stempel
24-02-08, 14:57
Chlopie spokojnie jest niedziela ,slyszalem ze inaczej sie zachowuja niz gladkie stad moje pytanie nie upieram sie przy swoim pisze to co slyszalem .Wiec nie rozumiem dlaczego odrazu kwestionujesz moja niewiedze i mowisz ze sie tarcza zwichrowala.Mimo wszystko dzieki.

nitro20
24-02-08, 15:11
Człowieku, nie bądź taki wrażliwy :) , pisze normalnie, napisałeś coś co jest nie prawdą i Cię tylko wyprowadzam z błędu, bez ciśnień :aloha: .

yaroo
24-02-08, 22:59
raczej to było w formie pytania.. "bo słyszał to i to.. wiec co sądzicie".. ja to tak rozumiem

sadam
24-02-08, 23:30
sa glosne i przenosza wibracje
bzdura ;)
przenosza wibracje wtedy gdy
się np. zwichruje

Kras
25-02-08, 08:39
Wibracji nie przenoszą, to raczej oczywiste. Ale tarcze mocno nacinane (typu Tarox G88) wydają przy hamowaniu dość charakterystyczny dźwięk...niespotykany na gładkiej tarczy. Oczywiście nie jest to jakiś hardcore, ale np. ludzie na przystankach się odwracają :d

WaSSIL
25-02-08, 14:57
doświadczenia nie mam zbytniego bo dopiero jeżdżę na drugim zestawie.
Wcześniej była gładka - obecnie Brembo MAX nacinana - różnicy nie widzę żadnej... Poza skutecznością w hamowaniu :d