Zobacz pełną wersję : Brak ogrzewania na wolnych obrotach
bunkerites
20-09-13, 18:42
Wiec tak jak w temacie.Gdy stoje na wolnych obrotach zaczyna z nawiewów lecieć zimne powietrze.Podczas jazdy jest ok.Chłodziwo w zbiorniczku jak i w chłodnicy jest:)..Termostat będzie do wymiany?
Tez tak mialem ( tzn podobnie ) i termostat zalatwial sprawe. Tzn ja zawsze mowie zeby wymienic termostat bo takie gates czy inny kosztuje 40 zl a same zalety z wymiany wynikajace. Zobacz czy jak jedziesz na trasie na wysokim biegu czy nie ma podobnie jak na postoju
Jest też jeszcze wskaźnik temp., który wiele mówi...
bunkerites
21-09-13, 13:11
wskaznik temp stoi prawie w polowie (czyli ok)...W trasie leci cieple powietrze,wymienie termostat :)
Jak wskaznik zaczyna swirowac to juz powazniejsza kwestia. Ja w poprzednim aucie jak mi w trasie w zime wskaznik lecial w dol to okazalo sie ze termostat smietnik , wymiana pomogla. Potem przy -20 mrozie ja dalej mialem ciepelko w aucie a silnik szybko lapal odpowiednia temp pracy . Wymien termostat i daj znac jak efekty. Ja u siebie w EPce przed zima tez bede chcial zmieniac , moze bardziej profilaktycznie ale jednak :)
bastian1982
23-09-13, 22:07
Masz instalacje gazową? jesli tak to wymiń termostat i dobrze odpowietrz układ. u siebie to przerabiałem zeszłej zimy , po założeniu gazu instalacja się nie odpowietrzyła i stąd te problemy
bunkerites
24-09-13, 18:13
dobrze piszecie..Na dniach oddaje auto do mechaniora
Sam dasz radę sobie wymienić termostat, gdzieś jest też instrukcja, wpisz w googlach "wymiana termostatu civic" i ogarniesz ...
bunkerites
24-09-13, 19:37
Ludzie pomozcie mi zlokalizowac go bo google swiruje:)