Zobacz pełną wersję : czyszczenie kolektora ssącego
Witam
Jestem w trakcie zakładania heat shield-a i tak pomyślałem, żeby wyczyścić kolektor ssący.
Próbowałem już różnymi środkami, ale wżery nadal zostają. Myślałem o piaskowaniu, ale wydaję mi się, że cała struktura zostanie uszkodzona i drobinki zostaną w środku.
Macie jakiś pomysł jak się z tym rozprawić?
Z góry dziękuję
pozdrawiam
Wydaje mi się że możesz wypiaskować, potem mycie ultradzwiękiem tak jak głowice. Może to i chory pomysł ale masz pewność że nie będzie drobinek.
Witam
Jestem w trakcie zakładania heat shield-a i tak pomyślałem, żeby wyczyścić kolektor ssący.
Próbowałem już różnymi środkami, ale wżery nadal zostają. Myślałem o piaskowaniu, ale wydaję mi się, że cała struktura zostanie uszkodzona i drobinki zostaną w środku.
Macie jakiś pomysł jak się z tym rozprawić?
Z góry dziękuję
pozdrawiam
Jak się boisz piaskowania (też bym się bał jak robi to ktoś inny niż ja :D ) to najlepiej umyć porządnie w środku i na zewnątrz płynem do mycia silników a wżery na zewnątrz zakryć zwyczajnym lakierowaniem na srebrny czy grafitowy ;) robiłem tak wiele razy z różnymi kolektorami i efekt malyna za każdym razem ;)
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?137811-czyszczenie-kolektora-ss%B1cego
Nielepiej wyszkiełkować niż piaskować? ;>
Nielepiej wyszkiełkować niż piaskować? ;>
tu juz nie o to chodzi bo konsekwencje dla silnika mogą byc takie same jak zostanie zle wyczyszczony ;)