Zobacz pełną wersję : Civic 1.5 92r chatchback tarcie po nacisnieciu sprzęgła
Witam pisze z nastepującym problemem gdyz po wcisnieciu pedała sprzegła słysze jakies dziwne tarcie-szum czym to jest spowodowane?? jak długo mozna z tym jezdzic dodam ze nie jest to zawsze słyszalne tylko niekiedya same sprzęgło nie odczuwam zeby sieślizgało tylko ten nieprzyjemny dzwiek czasami tez słyszalny w trakcie jazdy bez wcisnieciea sprzegla..mechanik mowi ze to łozysko na sprzęgle.Panowie długo jeszcze na tym pośmigam? a jesli nie to ile coć takiego moze sie cenic??pozdrawiam Dziękując za odpowiedzi
skolopendra
22-02-08, 19:16
czym to jest spowodowane??
łożysko .pęknięta sprężyna
długo jeszcze na tym pośmigam?
2 dni, miesiąc, rok :)
a jesli nie to ile coć takiego moze sie cenic??
jak wymieniać to całe sprzęgło ceny od 200 zł
u mnie podobne odczucia byly kilka dni przed tym jak kolo pasowe zerwalo mi klin na wale(w momencie gdy sprzeglo bylo wcisniete do polowy lekkie drgania na samym pedale i lekko slyszalny dzwiek tarcia), chociaz u Ciebie moze byc cos innego(chociaz z tego co opisales u mnie bylo podobnie), odpal silnik i zagladnij pod maske na kolo pasowe czy chodzi rowno(i popros kogos aby pobawil sie sprzeglem)
Ale moze racje mial kolega wyzej.
Wydaje mi sie jednak ze bedzie to Łożysko Oporowe
wiec skoro lozysko do wymiany to mam do sprzedania japonski zamiennik