PDA

Zobacz pełną wersję : Wina lamp "tjuningowych" czy to coś z elektryką ?

arko1233
16-09-13, 19:56
Witam kupiłem civica z takimi oto świecidełkami http://allegro.pl/lampy-diodowe-honda-civic-95-01-3d-red-white-led-i3487958975.html . Z lewą wszystko wpoarządku działa świeci itd a prawa ma odpały. Raz działa cały czas innym razem zaświeci się na chwile i gaśnie a stop tylko mrygnie i tyle . Wie ktos coś ? Na jednej aukjci gosc takie lampy wystawiał jako uszkodzone i miał z jedną lampa podobny problem wiec obstawiam ze chinole zje**ły sprawe:)

MrKubek
16-09-13, 20:50
załóż oryginalne i nie baw sie w te wieś tjuningi

paraaa
16-09-13, 22:44
załóż oryginalne i nie baw sie w te wieś tjuningi

popieram!
juz seria 3x lepiej wygląda niz to co zakupiłeś, ajak ciągnie Cie do tuningowanych lamp to zrób sobie z przody a'la type R, samemu mozna troche funu i zabawy przy robieniu a satysfakcja nisamowita

kedud
16-09-13, 22:47
są fajniejsze lampy na allegro, te wyglądają trochę tandetnie.. i tak działają...
A co do wieś tuningu, granica między dobrym stylem a agrotunningiem jest cieniutka, ten sam patent z źle dobranymi elementami i kolorem może wszystko zepsuć.
Uważam całościowy mod za bardzo trudny do wykonania aby było stylowo i fajnie, ale to nie oznacza drogo i bardzo drogo, trzeba mieć poczucie estetyki i duszę artysty i nawet chińskie produkty będą nadawać fajny wygląd.

paraaa
16-09-13, 22:54
wszystko kwestia odpowiedniego balansu i wyczucia, zwykłym pędzlem mozna zrobić arcydzieło, a czasem kupując oryginalnego mugena mozna zrobic mega wioche

sensej
17-09-13, 07:40
wymień na serie z polifta :P

arko1233
17-09-13, 12:40
Tak jak mówiłem, były już w aucie . Mi tam osobiście zabardzo nie przeszkkadzają tylko wlasnie chodzi o to czy to cos z lampą nie tak czy z instalacją, zeby nie bylo tak ze kupie orginały a tu bedzie tak samo.

sensej
17-09-13, 14:15
na ślepo obstawiam, że to wina ledów, BO nigdy nie słyszałem o takim przypadku jeśli chodzi o żarówki, a o ledach już nie pierwszy raz czytam ;)
miałem kiedyś radio które było podświetlone przy pomocy ledów i zdarzało się że radio na parkingu zaczynało mrugać, bo ledy miały jakieś przebicia :rolleyes:

kedud
17-09-13, 22:16
to nie są przebicia, elektryk może się bardziej wypowiedzieć, ledy mają inne napięcie tzn potrzebują go mniej aby działały więc i są bardziej czułe. Takie przypadki występują w migaczach, po zmianie na ledy, potrafią migać dużo szybciej. Do lamp led jest potrzebna elektronika która tym steruje, zwykłe podłączenie kabelków nie załatwi sprawy, w szczególności Światła STOP i MIGACZY, te świecące światłem ciągłym powinny działać. Dobre lampy led mają wejścia do starych gniazd i lektronike w środku.
Osobiście też myślę o wymianie lamp z przodu i z tyłu, ale takie które oprócz wyglądu, działają i świecą prawidłowo.

CRX1
17-09-13, 23:44
Sprawdż masę tej lampy,może być korozja,śniedż na połączeniu.

gmatheo
19-09-13, 21:55
tak, to wina tej elektroniki w lampie tez kupiłem z takimi i po jakimś czasie stop właśnie tak zaświecił się i zaraz gasł w drugiej było ok. zmieniłem miejscami wtyczki w lampie tak ze stop był tam gdzie przeciwmgłowe i wtedy stop świecił normalnie a przeciwmgłowe gasło :D

kamil90eg4
19-09-13, 22:57
Zmien na serie po 1 ladniej wygladaja a po 2 jak cos sie spier... to latwiej wymienic zarowke niz diode;)

kedud
21-09-13, 11:50
Ledy teoretycznie się nie przepalą... mają bardzo długą żywotność

Muzyk-Grzes
21-09-13, 13:00
Ledy nie ,ale technika wykonania chińskimi rączkami daje wiele do życzenia kiedy takie lampki składa sie w 12 sekund. Załóż lepiej serię ,skoro coś jest doskonałe to po co to zmieniać?

marcin_1993
21-09-13, 15:03
Sprawdź czy nie występują zimne luty gdzieś na połączeniach przy diodach.