Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Straszny hałas!!!

Chwalisław
16-09-13, 13:48
Siemanko.
Panowie, od dłuższego już czasu siedząc na tylnej kanapie daje się we znaki straszny hałas. Nie mam na myśli jakiegoś konkretnego dźwięku ale tak ogólnie. Jakbym ciężarówką podróżował. Wymieniane były tylne opony może nie na nowe ale prawie nowe i problem nadal pozostał. Czy macie jakieś pomysły co wymaga wymiany? Jakieś łożyska czy coś w tym stylu? Mało się na tym znam więc liczę na pomoc.
Pozdrawiam

gerocrx
16-09-13, 13:50
pewnie łożyska tył

birchie
16-09-13, 13:51
Może bak po ziemi ciągnie? :rolleyes:

kaczka208D
16-09-13, 13:54
Też stawiam na łożyska. Z tym, że łożyska szumią, a nie hałasuję :)

Chwalisław
16-09-13, 14:52
Trudno mi jednoznacznie powiedzieć czy to hałas czy to szum... Po prostu jest głośno. Istnieje jakiś magiczny sposób sprawdzić w jakim stanie są łożyska? Czy taka operacja jest kosztowna?

WojTEC
16-09-13, 14:53
Z tym, że łożyska szumią, a nie hałasuję na początku owszem. Po nie zwracaniu na to uwagi za jakiś czas można bać się czy do domu się dojedzie takie hałasy ;p

paweltdf
16-09-13, 14:59
zobacz czy nie masz dziur w karoserii bo to też powoduje że auto jest dużo głośniejsze w środku jak się jedzie

pawel1162
16-09-13, 15:16
łożyska , ja jestem przed wymianą łożysk , przedtem szum , teraz stuka jak przegub by o asfalt walił

Saiti
16-09-13, 15:16
Po prostu jest głośno. Istnieje jakiś magiczny sposób sprawdzić w jakim stanie są łożyska? Czy taka operacja jest kosztowna?

Sprawdź tak:
auto do góry, żeby tylne koła były w powietrzu, bądź jedna strona. Jedną rękę kładziesz na wahaczu wzdłużnym, a drugą kręcisz kołem. Jeśli czujesz drgania - łożyska śmietniki.