Zobacz pełną wersję : Pilot immobilizera
Witam mam problem w pewnym momencie polot immobilizera zaczął mi słabo łapać, aż w końcu przestał w ogóle, myślałem, że to baterie wymieniłem ale dalej nie rozbraja immo, dioda się świeci w pilocie ale nic diagnoza? coś z pilotem? czy immo się rozkodował jakoś przez słabe baterie?
Witam mam problem w pewnym momencie polot immobilizera zaczął mi słabo łapać, aż w końcu przestał w ogóle, myślałem, że to baterie wymieniłem ale dalej nie rozbraja immo, dioda się świeci w pilocie ale nic diagnoza? coś z pilotem? czy immo się rozkodował jakoś przez słabe baterie?
Pilot immobilizera ? chyba coś pomyliłeś
Pilot możesz mieć od centalnego / alarmu
Immobilizer działa z samym kluczykiem
bartek1706
13-09-13, 11:04
;2073565']Pilot immobilizera ? chyba coś pomyliłeś
Pilot możesz mieć od centalnego / alarmu
Immobilizer działa z samym kluczykiem
I nie jest to zależne od baterii.
Możliwe nie wnikałem w to, mówię o fabrycznym pilocie i czujniku który jest przy lusterku, natomiast immo załadowuje się przez centralny zamek który jest uruchamiany z pilota. coś poradzicie?
immobilizer nie ma nic wspólnego z pilotem ani centralnym zamkiem.
Nie działa Ci pilot od centralnego tak ? Nie otwierdz dzwi ? Opisz to po ludzku
Co mam Ci opisać po ludzku? skoro jesteś taki uświadomiony w temacie immo, to już wszystko dobrze wiesz jaki mam problem, masz ciśnienie nabijania postów na forum czy jak? wiem co to jest immo( elektroniczne zabezpieczenie zapłonu ) i co to jest alarm, i co to jest centralny zamek uruchamiany z pilota, nie do końca byłem świadom w której chwili jest to zabezpieczenie aktywne, kolega jak już się wygadał to podziękuje.
Super że już wszystko wiesz, natomiast nadal nie napisałeś który z tych elementów Ci niedziała
Wróć do pierwszego postu a dowiesz się, że pilot nie działa, a od czego on jest to już wiedziałeś w pierwszym poście.
albanOS mam podobnie. Tzn na przestrzeni lat zamek w aucie łapie wolniej niż na początku przygody z autem. nie podejrzewam pilota tylko coś z centralnym w aucie, być może układy trzeba nasmarować siłowniki i inne elementy. powinno to pomóc. 5
Spoko tylko, że u mnie w ogóle nie łapie nic:), było coraz bliżej bliżej, aż w końcu du.., wymiana baterii też nic nie dała, nie jest to chyba skomplikowane urządzenie chociaż elektrykiem nie jestem, ale zobacze może coś w środku się posypało.
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk
Problem rozwiązany, to coś co wysyła fale było z jednej strony odlutowane, przelutowałem i śmiga jak ta lala.
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk
bartek1706
14-09-13, 19:40
Ale mówisz o pilocie do centralnego? Że miałeś problem z otwarciem drzwi pilotem?
Czy miałeś problem z odpaleniem auta?
dokładnie tak samo mam w roverze 400 z silnikiem hondy jak pilot nie otworzy centralnego to immo ( albo alarm ) nie odblokuje zapłonu i rozrusznik kręci ale auto nie pali więc pisząc pierwszego posta miał całkowitą rację
Nie miałem problemu z odpaleniem auta, mogłem spokojnie odpalić auto, immo, jest w tym wypadku w kluczyku i wkładając go do stacyjki następuje odblokowanie zapłonu.