Aniulka
20-02-08, 19:20
witam serdecznie
jestem zrozpaczona :( :( :( :(
moj chlopak kupil sobie niedawno honde civic jest ona jego oczkiem w glowie
a ja mu chyba zepsulam stacyjke
moze od poczatku
dzisiaj zostawial u mnie samochod chcialam sie przejechac
nie wiedzialam ktory kluczyk wlozyc (sa 3 2 czarne i 1 czerwony z tabliczka)
uzylam czerwonego i samochod nie chcial zapalic pozniej w koncu udalo sie czarnym
po jakioms czasie zgsilam autko tak po 5 km drogi i jak chcialam zapalic hondke spowrotem to nic sie nie dzialo
pierwsza faza 2 faza i trzecia nie chciala sie zalaczyc cos blokowalo
po kilkunastu probach w koncu sie udalo
sam,ochod zapalil pozniej juz i palil za kazdym razem ale mysle ze cos zrabalam bo uzylam czerwonego kluczyka a Wy przeciez przed nim przestrzegacie
nie wiem co ma sie swiecic a co nie
jak wlaczam stacyjke to pali sie bardzo malo kontrolek
pali sie src na dole na gorze jakas plamka pomaranczowa i kluczyk
wszystko to znika a pozniej zostaje tylko 2 czerwone lampki olej chyba i akumulator
po wylaczenia silnika 4 razy miga kluczyk zielony(przy wlaczaniu swieci znikajac ze wszystkimi pozostalymi)
gdy probowalam palic samochod w momencie w ktorym nie chciala zalaczyc sie 3 faza nie migal kluczyk tak jak u innych uzytkownikow
czytalam wszystko co mozliwe na forum ale nie wiem co to moze byc tak na 100% bo kazdy troche inaczej ma
zasadnicze problemy
czemu pali sie tak malo lampek?
jak silnik sie uruchomi nic sie nie palli
zegary pala sie tylko wtedy gdy wlacze swiatla
czemu zablokowala mi sie 3 faza kluiczyka a jak juz weszla to nie ruszala silnikiem?
czy moge to naprawic ?
gdzie mam sie udac
jestem z okolic Radomia ale nie mam pojecia gdzie hondy naprawiaja
bardzo prosze o pomoc, napiszcie choc slowko cokolwiek
jestem zrozpaczona nie wiem co zrobic jak ja to wogole powiem mojemu chlopakowi?
blagam Was o pomoc chlopcy
buziaczki
PS na samochodzie jest nap[ [i]Dodano: Sro 20 Lut, 2008 ][/size]
przepraszam ze tak chaotycznie napisałam, ale po prostu nie jestem w stanie tego ładniej sformułować
najbardziej chodzi mi o to dlaczego zablokowala sie stacyjka a pozniej wszystko dziala, tzn nie wiem czy wszystko dziala ale autko uruchamia sie
czy zwykly elektronik badz mechanik cos pomoze?
pozdrowionka
jestem zrozpaczona :( :( :( :(
moj chlopak kupil sobie niedawno honde civic jest ona jego oczkiem w glowie
a ja mu chyba zepsulam stacyjke
moze od poczatku
dzisiaj zostawial u mnie samochod chcialam sie przejechac
nie wiedzialam ktory kluczyk wlozyc (sa 3 2 czarne i 1 czerwony z tabliczka)
uzylam czerwonego i samochod nie chcial zapalic pozniej w koncu udalo sie czarnym
po jakioms czasie zgsilam autko tak po 5 km drogi i jak chcialam zapalic hondke spowrotem to nic sie nie dzialo
pierwsza faza 2 faza i trzecia nie chciala sie zalaczyc cos blokowalo
po kilkunastu probach w koncu sie udalo
sam,ochod zapalil pozniej juz i palil za kazdym razem ale mysle ze cos zrabalam bo uzylam czerwonego kluczyka a Wy przeciez przed nim przestrzegacie
nie wiem co ma sie swiecic a co nie
jak wlaczam stacyjke to pali sie bardzo malo kontrolek
pali sie src na dole na gorze jakas plamka pomaranczowa i kluczyk
wszystko to znika a pozniej zostaje tylko 2 czerwone lampki olej chyba i akumulator
po wylaczenia silnika 4 razy miga kluczyk zielony(przy wlaczaniu swieci znikajac ze wszystkimi pozostalymi)
gdy probowalam palic samochod w momencie w ktorym nie chciala zalaczyc sie 3 faza nie migal kluczyk tak jak u innych uzytkownikow
czytalam wszystko co mozliwe na forum ale nie wiem co to moze byc tak na 100% bo kazdy troche inaczej ma
zasadnicze problemy
czemu pali sie tak malo lampek?
jak silnik sie uruchomi nic sie nie palli
zegary pala sie tylko wtedy gdy wlacze swiatla
czemu zablokowala mi sie 3 faza kluiczyka a jak juz weszla to nie ruszala silnikiem?
czy moge to naprawic ?
gdzie mam sie udac
jestem z okolic Radomia ale nie mam pojecia gdzie hondy naprawiaja
bardzo prosze o pomoc, napiszcie choc slowko cokolwiek
jestem zrozpaczona nie wiem co zrobic jak ja to wogole powiem mojemu chlopakowi?
blagam Was o pomoc chlopcy
buziaczki
PS na samochodzie jest nap[ [i]Dodano: Sro 20 Lut, 2008 ][/size]
przepraszam ze tak chaotycznie napisałam, ale po prostu nie jestem w stanie tego ładniej sformułować
najbardziej chodzi mi o to dlaczego zablokowala sie stacyjka a pozniej wszystko dziala, tzn nie wiem czy wszystko dziala ale autko uruchamia sie
czy zwykly elektronik badz mechanik cos pomoze?
pozdrowionka