Zobacz pełną wersję : Waga słupka D16
Szybkie pytanie, orientuje się może ktoś z Was ile może ważyć goły słupek silnika D16? (z miską i pokrywą zaworów łącznie)
Informacja potrzebna do wysyłki.
Przy okazji, może mi ktoś polecić kuriera, który zabierze przesyłkę o wadze do 100kg nie będącą na palecie?
Przy okazji, może mi ktoś polecić kuriera, który zabierze przesyłkę o wadze do 100kg nie będącą na palecie A istnieja tacy? Bo nie wiem jak Ty sobie wyobrazasz noszenie paczki majacej prawie 100kg.
nie ma takiego
max to chyba 60 albo 70kg bez palety [chyba ups sie podejmie]
najtańsza wysyłka na palecie to 120zł dhl'em w apaczka.pl
jak planujesz rozbierać silnik i tak to można głowice osobno i blok osobno może zaoszczędzisz z 50zł
Michalll_1991
12-09-13, 20:41
wydaje mi sie ze 85 kg to trochę dużo, zaznaczam ze to moja opinia. a może przykoksowałem ostatnio :cool:
najtańsza wysyłka na palecie to 120zł dhl'em w apaczka.pl
Czysta teoria. DHL jest drogą spedycją (wiem, bo codziennie wysyłam paczki), poza tym ma tendencje do uznawania przesyłek za niestandartowe i naliczania opłat dodatkowych. W dniu dzisiejszym kurier DPD oszacował mi koszt wysłania silnika na palecie na 130 zł.
wydaje mi sie ze 85 kg to trochę dużo, zaznaczam ze to moja opinia. a może przykoksowałem ostatnio
I ja chyba też. 100 coś kilo z kolektorami i skrzynią waży, sama skrzynia ponad 30.
Czysta teoria. DHL jest drogą spedycją (wiem, bo codziennie wysyłam paczki), poza tym ma tendencje do uznawania przesyłek za niestandartowe i naliczania opłat dodatkowych. W dniu dzisiejszym kurier DPD oszacował mi koszt wysłania silnika na palecie na 130 zł.
co nie zmienia faktu że ciężkie palety mają najtańsze
Furgonetka.pl masz porównanie kilku firm kurierskich.
Wysyłam prawie co dzień jakieś paczki, a kilkukrotnie również silniki, skrzynie na paletach etc.
co nie zmienia faktu że ciężkie palety mają najtańsze
Zalezy co rozumiesz pod pojęciem "ciężkie"... wysyłka silnika taniej wychodzi DPD.