PDA

Zobacz pełną wersję : Problem rdzy w civicu 7genie hb

kubu89
12-09-13, 13:22
Witam
Możecie mi powiedzieć jak się przedstawia sprawa blacharki i ogólnie podatności na rdzę w 7genie? Głównie interesuje mnie wersja hb i czy jest podatna tak jak 6gen na gnijące nadkola i progi? Czy już może poprawiło się coś w tej kwestii i można śmiało kupować nie martwiąc się o przymus zrobienia reparaturek czy każdego innego elementu? Dzięki za pomoc :D

iljash
12-09-13, 23:20
Nadkola Ci nie zgnija ( chyba ze walone ) a jak zakonsewujesz jako tako to tymbardziej mozna spac spokojnie. To juz nie jest bolaczka Hondy w tym modelu ( tak jak 5 i 6 gen ) tutaj bolaczka sa np lozyska w skrzyni, albo stukajaca maglownica, to tak zeby wlasciciele sie nie nudzili :D Zeby nie bylo sam jezdze i jestem zadowolony ( mialem dwa 6 geny wczesniej ) ale lozyska w skrzyni byly robione a z maglownica, ktora sie miesiac temu odezwala dopiero bede walczyl i zobaczymy co to da

kurgan
13-09-13, 13:17
Witam
Możecie mi powiedzieć jak się przedstawia sprawa blacharki i ogólnie podatności na rdzę w 7genie? Głównie interesuje mnie wersja hb i czy jest podatna tak jak 6gen na gnijące nadkola i progi? Czy już może poprawiło się coś w tej kwestii i można śmiało kupować nie martwiąc się o przymus zrobienia reparaturek czy każdego innego elementu? Dzięki za pomoc :D

kolega w sporcie tylne nadkola ma jakby z materialu. czyms ten plastik jest powleczony i generalnie zastanawia sie nad ich zdjeciem z tylu, zeby nie lapaly wody i nie doprowadzaly do ew. gnicia nadkoli. siodemka niewalona i nie robiona podobno nie ma prawa gnic. choc w accordach 7 rdza pojawia sie w roznych dziwnych miejscach.... w 1,6 sportach jak napisano powyzej wysypuja sie lozyska w skrzyni. kuzyn dwa razy dlubal ten sam temat juz.

kubu89
15-09-13, 13:59
a jak się ma eksploatacja silników 1.7 diesla? No przyznam, że sprawa gnijącej karoserii jest najbardziej zastanawiającym argumentem przed zakupem Hondy :p

iljash
15-09-13, 15:10
Chwala ludzie te diesle ogolnie. Lubia checki wyskakiwac zima, ale to tak w miare byloby na tyle. Silnik isuzu na osprzecie Hondy. Jak potrzebujesz auta na trasy to mozna rozwazac tego klekota, ale jak robisz krotkie odcinki to najlepiej byloby dorwac 1.6 w benzynie. Tylko jesli jeszcze sobie umyslisz takie auto w pakiecie sport to dorwac z 1.6 to bedzie dluga droga i niemala kasa, ale warto :)

Na wszystkie pytania masz odpowiedzi i odnosnie diesla jest temat caly osobny i na ep-klubie tez mozna sporo poczytac.