Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy puszka z bezpiecznikami w d15b2 i d15b7 jest taka sama?

radar333
20-02-08, 17:11
Czy puszka z bezpiecznikami pod maską w d15b2 i d15b7 jest taka sama?

arek80
20-02-08, 19:15
jest taka sama

radar333
20-02-08, 23:17
To czy w takim razie jeśli odkręcisz ów puszkę to masz jedną niewpiętą wtyczkę (chyba na 3 piny)? Bo ja przekładałem wiązkę w d15b2 na wiązkę z d15b7 i mi została jedna niewpięta wtyczka właśnie w tym miejscu! (która ma byc wg manuala wpieta)?

k4rol
20-02-08, 23:33
u mnie w tych okolicach tzn jak mam puszke to jest to niżej niedaleko lampy jest taka szara wtyczka i tez nie bardzo wiem do czego ona jest, ale od początku była odpięta ;) myślałem że to od halogenu czy coś ale z drugiej strony takiej nie mam :D

radar333
21-02-08, 08:18
Tak, tam są 2 niewpięte wtyczki (pewnie od halogenów i może chłodnicy klimy) ale chodzi mi dokładnie o wtyczkę pod puszkę z bezpiecznikami. Wg manuala tam ma być ten "Elektroniczny czujnik obciążenia lub jego obwód - błąd nr 20". kurcze, już 2 tygodnie mam auto unieruchomione po przekładce dpfi => mpfi i mi błędy wybija! Żaden "elektryk samochodowy" tego się nie chce tknąć a sam nie dam już rady! :(

silver
23-02-08, 12:20
Siemka!
Mam pytanko a propo bezpieczników. Przepala mi sie cały czas bezpiecznik :( od klaksonu i świateł stopu to jest ten bezp. w skrzynce pod maską, co wsadzę nowy to po 5-ciu minutach jazdy jest przepalony :djablek:
Może wiecie jak najszybciej zlokalizować tą usterkę????
Pozdrówka!!!!

fala01
16-03-08, 13:55
a ja mam taki problem. rozebrałem juz cała deske wyjełem stara wiazke od b2 kłade nowa i pojawia sie problem mianowicie jedna wtyka jest inna od tej co miałem od strony kierowcy sa dwie wtyczki jedna jasna a druga brazowa połaczone taka plastikowa ramka która przytrzymuje obie wtyczki. brazowa wtyka jest inna nie taka jak ta stara tylko krótsza. jesli ktos wie co i jak to z góry dzieki pozdrawiam!!

skolopendra
16-03-08, 17:13
Może wiecie jak najszybciej zlokalizować tą usterkę????

odepnij klakson i sprawdź czy sie przepala a później żarówki stopu lu na odwrót :)

brazowa wtyka jest inna nie taka jak ta stara tylko krótsza. jesli ktos wie co i jak to z góry dzieki pozdrawiam!!

utnij stare wtyki,przylutuj i za izoluj na nowej wiązce i będzie ok

fala01
16-03-08, 23:11
[/quote]utnij stare wtyki,przylutuj i za izoluj na nowej wiązce i będzie ok

o tym samym pomyslałem tylko ze jest problem - w wiazce b2 jest o dwa przewody wiecej niz w b7 ( auto mam bez zadnej elektryki typu lustra czy szyby)... Jutro jade do elektryka z tymi wiazkami zobaczy co i jak. :/