PDA

Zobacz pełną wersję : d15z6 po wymianie wydechu ? hmy

WaSSIL
20-02-08, 15:43
Witam wszystkich

Mam pytanie- ostatnio zmieniłem cały układ wydechowy na przelotowy 2" na dwóch dużych puszkach...efekt dość spory biorąc pod uwagę że od razu wskoczył także 4-2-1 i kat sportowy... Pytanie tyczy sie tego że dół się wg mnie dość trochę pogorszył. Uważacie że można by było coś z tym zrobić ?? może jakąś przeróbkę wprowadzić w układzie żeby dół się polepszył nawet kosztem góry...

dzięki za sugestie i konkretne odpowiedzi...pozdrawiam

skolopendra
20-02-08, 18:22
może jakąś przeróbkę wprowadzić w układzie żeby dół się polepszył nawet kosztem góry...

dać seryjny kolektor,ew zmniejszyć spowrotem średnice przelotu

grafix
20-02-08, 19:52
srednica, ogarnac dolot i wystroic

sylipp
20-02-08, 23:02
2 cale to dosyć sporo. Mozna zastosować zwężkę na 48 mm i powinno poprawić dół nie pogarszając zasadniczo góry. Druga kwestia to rezonanse w wydechu, ale przy zmianie średnicy całość trzeba by policzyć od nowa, ale nie wiem kto by to ogarnoł.

Motyl
21-02-08, 09:58
wystroic

nie da rady,

WaSSIL
21-02-08, 10:04
dolot mam z stożkiem ale postaram się jeszcze go odgrodzić od komory silnika żeby nie zabierał ciepłego powietrza. O co chodzi z tym strojeniem ?? bo nie mam o tym pojęcia :/
Aha- mo tych wszystkich modach nie robiłem resetu - zrobić dla pewności ?? :agent:

skolopendra
22-02-08, 12:05
nie da rady,

zapewne da rady, a ale pomóc nie musi wiele ,i nie opłaci

zrobić dla pewności

pasowało by

WaSSIL
22-02-08, 16:31
pasowało by

dziś zrobię reset i napiszę czy coś się poprawiło
dzięki ;)

sadam
23-02-08, 12:22
2 cale to dosyć sporo
norma

oże jakąś przeróbkę wprowadzić w układzie żeby dół się polepszył nawet kosztem góry...
to modyfikacja byla bez sensu jesli chcesz zeby od dolu lepije szedl kosztem gory.po to sie robi wydech dolot i kolektor zebyglownie gore poprawic.ja bym wrocil do seryjnego dolotu.powinno cos pomoc

WaSSIL
25-02-08, 14:02
dolot został oddzielony od komory silnika + podprowadzone zimne powietrze spod zderzaka. Zrobiony reset po tych zabiegach i powiem szczerze poprawiło się i to znacznie. Przed tym w zakresie 2000-3500rpm był bardzo mułowaty... Zobaczymy jak w trasie pójdzie po na razie dużo nie jeździłem...
pzdr.