Zobacz pełną wersję : słychac buczenie podczas zakrętu
witam, posiadam civica 98 rok 5 d, salon polska z przebiegiem 160 tyś km, od jakiegoś czasu- ponad miesiąc slychac buczenie podczas skręcania w lewo- troche mniej przy skręcie w prawo, ale slychać tylko wtedy gdy silnik ciągnie - i przyspiesza, nie slychac gdy jadę na luzie, pojechalem do salonu hondy w rzeszowie, mechanik sie przejechał i stwierdził zebysie nie przejmować bo to słychac wspomaganie jak pracuje pod obciązeniem na obrotach- moim zdaniem to nie wspomaganie, ponieważ dawneij czegos takiego nie było, i według jego teori podczas jazdy na luzie i przygazowaniu na zakręcie też powinno wyć i buczeć, a tak nie jest- buczy tylko gdy uklad napedowy ciagnie i silnik przyspiesza, czy możliwe aby to był uklad roznicowy? olej w skrzyni jest i jest wymieniany według ksiązki serwisowej, albo czy mozliwe jest aby były to łożyska albo przeguby wewnętrzne, poradźcie, dzięi z gory, Tomek
kiedyś miałem taki objaw w renówce i było to łożysko- generalnie jeśli auto było naprawiane i podczas naświetlania lakieru nie przykryli czymś koła to potem moze pojawiac się taki problem z łożyskiem
było to łożysko
też tak stawiam
Oczywiście łożysko 100% tylko teraz pytanie które :P
stawiam na lewą stronę... łożysko bardziej się odzywa przy rozbieżności kół, czyli jak koło dolną częścią jest odciągane na zewnątrz samochodu ;)
Mały OT - sorki :) Nick__t - czym Ty się zajmujesz, że masz taką wiedzę mechaniczną niespotykaną u dziewczyny :?: :D Zadziwiasz mnie po prostu
też stawiałem na łożyska, ale gdy silnik nie przyspiesza to nie słychac tego buczenia, a komplet przednich łozysk razem z wymianą to koszt rzędu 600 zł, ale pewnie nie będę miał wyjścia i muszę wymienić- bo inaczej się nie przekonam