PDA

Zobacz pełną wersję : Problem po dpfi na mpfi swap!

radar333
20-02-08, 09:36
Zrobiłem swapa kolektora dpfi na mpfi (z d15b2 na d15b7). Oczywiście wiązka kabina + silnik + komp + aparat + lambda. Odpalam silnik - check engine a obroty na luzie są 2000 obr/min poczym falują i gaśnie. Wyczytałem błąd 20 i 3. Po resecie kompa i samodiagnostyce wywala tylko błąd 20. Po odpaleniu silnika, zgaszeniu i samodiagnostyce wywala 20 i 3. Błąd 3 to map sensor ale błąd 20 niewiem (oprócz opisu tabeli który mi nic nie mówi i nikt na tym forum nie odpowiedział na pytanie co to jest za błąd konkretnie). Jest jeszcze taka sprawa: map sensora mam na przepustnicy i z wiązki silnikowej jest na niego wtyczka więc ją wpiołem. Mam starego map sensora na grodzi koło filtru paliwa ale oczywiście nie idzie do niego żaden wężyk i jest niepodpięty. Z wiązki kabinowej która idzie pod akumulatorem i tam się zaczyna też idzie mi wtyczka na długich kabelkach która dostaje do map sensora na grodzi ale również dostałe by do przepustnicy. Nie wiem jak się pozbyć tego problemu! Czy odłączyś wtyczkę z wiązki silnikowej od mam sensora i podpiąć tą z kabinowej? A wtedy co z wtyczką wolną od silnikowej? (w wiązce silnikowej mam listwe wtyczek na wtryski [4] i 5 wtyczek do kolektora, 2 od dołu i 3 dochodzące do przepustnicy)

BARTAS998
23-04-08, 21:01
Jak tam? Ogarnales juz swoje B7 ?? ODp na PW czy wszystko dziala i jak kladles wiazke?