Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : listwy boczne

bartek3
20-02-08, 07:53
na czym najlepiej przykleic listwy boczne drzwi poniewaz mi troche odstaja i gdy otwieram drzwi to wyskakuja z zaczepow.

kurgan
20-02-08, 09:47
sprobuj na klej silikonowy na goraco, ew. klej tytan zolty ale tym to juz na amen. a nie mozesz samych zaczepow wymienic??

pit
20-02-08, 10:53
proponuję je najpierw lekko podgrzać najlepiej opalrką ( chyba że jest na nich lakier) wtedy się ładnie ułożą inaczej dalej będzie hu..a, pasowało by również pod listwą dokładnie oczyśćcie, aby tam nic nie było bo inaczej nie wyprostuje i nie wpasuje się jak trzeba.
Jest taki specjalny klej w tubie jak silikon z seri K2 ( tylko zapomniełem nazwę dokładną..
Wiem że tuba jest jakaś czerwonawa a sam klej jest czarny.. Ale trzyma mocno..

bartek3
20-02-08, 13:35
kurde nie wiem czemu mi wypaduje ta listwa ale zauwazylem ze jak otwieram drzwi to mi zachacza o ta mala listewke co jest przy blotniku z przodu.mozliwe jest ze mi sie blotnik lekko cofnal?bo z drugiej strony wydaje mi ze jest wieksza szczelina niz z tej co ta listwa wypada.slyszalem tez ze mozna to przykleic na kleju do szyb ale nie wiem czy to prawda.

maniak2007
20-02-08, 16:06
predzej drzwi mogły Ci sie opuscic ;) nie maja luzów na zawiasach???blotnik to rzadko sie przesuwa,no chyba ze był demontowany i Go źle ustawili.

bartek3
20-02-08, 16:51
wlasnie byl demontowany do malowania ale jak odebralem auto to bylo ok,teraz cos sie popiepszylo.a zeby go ustawic to wystarczy te srubo pod maska poposcic i go ruszyc czy wiecej z tym roboty?a jezeli drzwi sie ruszyly to gdzie to trzeba je poustawiac?

MrUkAs
20-02-08, 20:11
Podlacze sie. Czym najlepiej podkleic uszczelke przedniej szyby? Od strony kierowcy mi sie przelamala i z tych zaciskow wypada...