Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ustawienie TPS'a b18c6, skunk2 70mm - kontrolka oleju gasnie po 2 sec

Smooth
09-09-13, 14:20
Witam, nie moge znalesc w manualu a interesuje mnie jaka ma seryjna wartosc na voltomierzu TPS w b18c6. Przekladam go do przepustnicy 70mm i chce to jakos wyregulowac bo mam za wysokie obroty na cieplym o ile to jego przyczyna, ale warto go ustawic. Na YT widzialem, ze 0.666 na silniku "ACURA Integra TypeR", mysle, ze moze im chodzic o acure GSR wiec zapytam. W przepustnicy jest jeszcze czerwona srubka obok map sensroa i co sie nia reguluje dokladnie ?

Mam tez pytanie odnosnie obrotow do kogos kto mial doczynienia z taka przepustnica. To normalne, ze przy 70mm silnik na ssaniu ma za niskie obroty (ok. 1,4-1,6 tys) ale czy da sie to jakos wystroic? Wolniej z tego powodu mi gasnie kontrolka od oleju (po jakis 2-3 sec ale tylko na zimnym po nocy, na cieplym odrazu po dotknieczu kluczyka) co mnie sklonilo do refleksji. Zmienilem juz filtr i olej na nowy, zegar od ciesnienia oleju na ile mu wierzyc pokazuje cisnienie sporo wieksze od minimalnego zalecanego w manualu wiec pompe wykluczam narazie ale podlacze dzis jeszcze manometr dla swietego spokoju.

zakit
09-09-13, 14:59
o ile pamietam, to taka srubka jest wlasnie ro regulacji obrotow, o ile mamy na mysli tą samą ;)

integra trype R to b18c6, albo C spec R.
inregra GSR to nie to samo co Type R

crxd16
09-09-13, 15:18
okolice 0,5v tps w kazdej hodzie

Smooth
09-09-13, 16:05
o ile pamietam, to taka srubka jest wlasnie ro regulacji obrotow, o ile mamy na mysli tą samą

integra trype R to b18c6, albo C spec R.
inregra GSR to nie to samo co Type R

innej tam nie ma ;) duza czerwona srubka

Tak znam roznice, ale kolektor ssacy na filmiku jest skunka wiec ciezko odroznic ktory to, a GSR to taki amerykanski TypeR i nie wiem o ktora jednostke w opisie chodzi bo nie wychodzily Acury TypeR

okolice 0,5v tps w kazdej hodzie

ale to ustawic tak w okolicach, czy jakas konkretna wartosc szukac az bedzie dobrze ?

na tym filmiku seryjna przepustnica miala 0.666 a na 70mm ustawil 0.662:
http://www.youtube.com/watch?v=O3s9b7MQi78

snafu
09-09-13, 19:19
wartość napięcia ma być 0,43V przy zamkniętej przepustnicy (taka wartość jest dla seryjnych sterowników oraz podstawowe ustawienie Croma, ale oczywiście w cromie można tą wartość zmienić na inną )

na filmiku mierzą rezystancję i wynosi ona ok 0,666 K Ohma :P