Zobacz pełną wersję : smar w lozysku
witam wymienialem dzisiaj piaste z tylu w kole w opakowniu byla piasta sruba idosc spory woreczek ze smarem no i mam pytanie bo mechanik tez sie dziwil do czego ten smar przecierz lozyska w piascie sa pozamykane albo sie myle
To jakaś istna plaga z tymi "dziwiacymi sie" mechanikami ostatnio.
Chyba wszyscy w miarę kumaci siedza na wyspach.
A tu jacys kowale i niedouki zostały...
I teraz masz zagwozdkę, był smar w tym "zamknietym" łożysku, czy nie ;)
Pozdro
jedyne co mi przychodz do glowy to ze smar daje sie na oś kola i po przykreceniu na to miejsce gdzie jest piasta przykrecona a nastepnie zamyka sie dekielek
[ Dodano: Sob 01 Mar, 2008 ]
noi dalej chuczy a moze to cos innego :/
jedyne co mi przychodz do glowy to ze smar daje sie na oś kola i po przykreceniu na to miejsce gdzie jest piasta przykrecona a nastepnie zamyka sie dekielek
Ostatnio wymianiałem z tyłu piaste w swoim Civicu, przesmarowałem wewnetrzną stronę łożyska i wielką ilością gęstego smaru zabezpieczyłem śrubę aby nie nawchodziło syfu... niestety dekielek uległ zniszczeniu podczas demontażu i póki co oprócz smaru wsadziłem tam plastikowy korek z butelki... i tu pytanie można gdzieś kupić sam taki dekielek? Pytałem w firmach sprzedających łożyska i wszyscy robili wielkie oczy...