Zobacz pełną wersję : Piszczenie Po Włączeniu Klimatyzacji
Od wczoraj mam dziwny problem. Po odpaleniu samochodu i włączeniu klimatyzacji + obiegu wewnętrznego coś mi zaczyna piszczeć i po chwili ustaje. Jednak problem ten powraca po paru kilometrach, szczególnie przy przyspieszaniu. Jest to dźwięk jakby ślizgającego się paska. Bez właczonej klimy nie ma żadnych objawów. Jakieś porady/podejrzenia? Dzięki za pomoc z góry.
Od wczoraj mam dziwny problem. Po odpaleniu samochodu i włączeniu klimatyzacji + obiegu wewnętrznego coś mi zaczyna piszczeć i po chwili ustaje. Jednak problem ten powraca po paru kilometrach, szczególnie przy przyspieszaniu. Jest to dźwięk jakby ślizgającego się paska. Bez właczonej klimy nie ma żadnych objawów. Jakieś porady/podejrzenia? Dzięki za pomoc z góry.
sam sobie odpowiedziałeś - dźwięk ślizgającego się paska
mi sie tak dzieje na wyzszych obrotach :D
mi sie tak dzieje na wyzszych obrotach
To sprawdź ten pasek i jeśli jest możliwość napnij go a najlepiej zmień
To samo miał mój brat i dopiero zmiana pomogła
Kurde ledwo co zmieniałem rozrząd i wszystkie paski.
No to skoro masz paski nowe to zobacz czy rolka nie piszczy ;)
łożysko na sprężarce klimy?
łożysko na sprężarce klimy?
oraz rolka napinacza paska klimatyzacji - łożysko ntn kupisz za kilkanaście pln, tylko stare wymontuj i po oznaczeniach dobierz. Ma być kategorii 2rs bodajże
Siąde do tego w weekend. Teraz nie mam gdzie grzebać. Pod blokiem nie będę pajacować. Nic się nie stanie chyba do soboty, co nie?