PDA

Zobacz pełną wersję : podswietlenie przycisku obiegu i klimy

Fl0w
08-09-13, 01:05
Witam,

otóż dziś jadąc do domu na moich oczach spaliły mi się jednocześnie 2 żarówki (podświetlenie obiegu oraz klimy) od podgrzewania tylnej szyby świeci :), kiedyś w necie znalazłem fajną stronkę z opisem całego oświetlenia do naszych hanek, lecz nie zapisałem jej, a szukając teraz nic nie znalazłem, może ktoś wie jakie żaróweczki są pod tymi przyciskami ? :) w civicu VI gen. były T3, znalazłem coś o podświetleniu pokręteł w VII i tam są T5, pytanie czy również te same są pod przyciskami : )

Lirko
08-09-13, 13:08
witaj

spaliła Ci się jedna zarówka - jest odpowiedzialna za oba przyciski. Nie wiem jaki ma symbol, ale jest to mikrożarówka z tymi dłuższymi końcówkami.
Pzdr

lajsta
08-09-13, 15:24
Spróbuj zdecydowanie pacnąć dłonią w konsolę - u mnie czasem pomagało (aż do ostatecznego przepalenia ;).

Nkckuba
08-09-13, 18:17
Hm a nie sa to te same co od podswietlenia pokretel?
P.s. Przerazasz mnie..... Wczoraj wieczorem wracałem do domu cały dolny pasek czyli klima obieg zamkniety i na szybe padlo !:D

Fl0w
08-09-13, 20:13
najgorsze jest to, że we wt zmieniałem radio i rozkręcałem kokpit :D aż mnie krew zalewa jak pomyślę, że muszę to zrobić ponownie :P no nic jutro parę razy walnę z pięści może się uda...

kurak91
12-09-13, 18:27
u mnie tez padlo wczoraj he zauwazylem waliłem waliłem ale już zdechło ;p i nie działa to jak ktoś rozbierze i będzie wiedział jakie zarowki to bym prosil żeby napisac w temacie

marioZ
13-09-13, 09:15
U siebie wymieniałem to była żarówka T5 - a sorry za błąd. zaglądnąlem do schowka i mam zapas, masz rację
LemonR

LemonR
13-09-13, 11:42
Na pewno W5W? Taka jest w postojowych, podświetlaniu tablicy itp. Nie czasami T5.

Fl0w
13-09-13, 16:55
dzieki za odp ;]

Krzysztof1969
16-09-13, 17:25
W konsoli T3 w Podświetlaniu przycisków klima, obieg zamk, i ogrzewanie tył szyba sa żarówki T1 bańka 3mm. Owijane na cokole. Żarówki w sklepie internetowym można kupić po 60gr za szt.

kurak91
16-09-13, 21:07
jak można w sklepie kupic po tyle to bym prosil linka wlasnie do tego sklepu ?? i Krzysiu a do szyber dachu lusterek i regulacji swiatel orentujesz się ?? aaa i jeszze do zapalniczki ?>

Wujekstach
20-09-13, 16:20
Mi też nie świecą i chciałbym wiedzieć jak się do nich dostać... To samo mam z wskazówką prędkościomierza i połową jego blatu.. I pytanie: czy w popielniczce jest lampka? Bo czasem jak otwieram to mam wrażenie że coś tam miga...

Fl0w
20-09-13, 19:12
jak się dostać do zegarów i podświetlenia przycisków masz tutaj:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?60372-Zr%F3b-to-sam-spis-tre%B6ci-w-FAQ

w popielniczce też jest żarówka :)

Fl0w
28-09-13, 21:51
dziś mi dodatkowo spaliła się żarówka od pokrętła siły nawiewu :D więc czas się z tym badziewiem uporać. T1

w Podświetlaniu przycisków klima, obieg zamk, i ogrzewanie tył szyba sa żarówki T1 bańka 3mm

a w pokętłach?

W konsoli T3

dobrze rozumiem? :)

Wujekstach
04-10-13, 15:18
na moich oczach spaliły mi się jednocześnie 2 żarówki (podświetlenie obiegu oraz klimy) od podgrzewania tylnej szyby świeci

spaliła Ci się jedna zarówka - jest odpowiedzialna za oba przyciski.
A mi dziś padła żarówka klimy, a wcześniej nie świeciło podgrzewanie tylnej szyby... Poprzednio miałem Fiata i rozumiałem że każdy jest inaczej zbudowany, ale w Hance...

xadrian
07-10-13, 13:44
Panowie, a jak wygląda sprawa z podświetleniem przycisków od klimy, podgrzewania tylnej szyby i obiegu powietrza w wersji z automatyczną klimą ? Też trzeba wymontowywać całą konsolę ? bo generalnie one są umieszczone zaraz nad mieszkiem od biegów :confused:

Fl0w
07-10-13, 22:17
Niestety tak, aby dobrać się do podświetlenia, trzeba wypiąć całą konsolę i nie ma to znaczenia czy automatyczna klima czy nie. Wymiana żarówek w identyczny sposób :)