Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Polerowanie lakieru

Marcel1
07-09-13, 18:44
Witam,
na lakierze mojej Hanki są koliste rysy, chciałbym je wypolerować i nadać dużo połysku lakierowi. Czy dobrym pomysłem będzie maszynka polerska + pasta g3 a na koniec autopolitura?

sivy
07-09-13, 18:51
nie :)

lozek
07-09-13, 19:46
g3 to ścierwo. jest milion lepszych kosmetyków.

Ogólnie to moznaby o tym pisac do konca swiata i jeszcze dluzej tak wiec polece 1 stronke - www.kosmetykaaut.pl

Marcel1
07-09-13, 20:52
Widzę, że robi się to różnymi sposobami :p Możecie polecić mi wg. Was najlepszy? Pasta, obroty, itd. Będę bardzo wdzięczny :)

PlushaQ
07-09-13, 21:52
Ja się wychowałem i pracuję na 3 korkach 3M+pady 3M (do tego pady flexi i sholl). Każdy ma swoje preferencje - trzeba próbować. Próbki możesz kupić w niezłej kasie, a później wybrać najlepszy dla Ciebie system, ew. mix systemów od różnych producentów.
A co do obrotów… poczytaj kosmetykaaut.pl, zdobądź porysowany element karoserii i trenuj ;]

MM63
08-09-13, 20:29
Witam,
na lakierze mojej Hanki są koliste rysy, chciałbym je wypolerować i nadać dużo połysku lakierowi. Czy dobrym pomysłem będzie maszynka polerska + pasta g3 a na koniec autopolitura?

Dupy nie urywa, bo zostawia niezły bałagan, ale na początek będzie dobra. Mówię o farecli.
No i jedziesz na mokro, więc, jako początkujący, będziesz musiał się postarać, żeby przypalić lakier.

kruczekvu
09-09-13, 00:24
www.kosmetykaaut.pl

Wszystko można tam wyczytać tylko żebyś nie dostał na głowę jak wszystko zobaczysz ;)

Son - Goku
09-09-13, 09:48
Dziwie się,że nikt nie dał tego tematu...

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?5197-woski-pasty-polerskie-itp

Tam też się sporo mozesz dowiedzieć