PDA

Zobacz pełną wersję : Panowie Pomocy - coś grzechocze w komorze silnika/silniku

Mr_Harry
18-02-08, 06:50
Od dwóch dni po odpaleniu przez krótką chwilę (do 2 minut) coś grzechocze w komorze silnika, jakby stukanie jakiś metalowych części o siebie. Przy dodawaniu gazu grzechotanie się nasila. Po przegazowaniu 2-3 razy ustępuje. Odgłos dobiega z lewej strony silnika stojąc przed autem, ale mogę się mylić, co do lokalizacji.

Wszelkie pomysły mile widziane.

ps. napinacz rozrządu albo pompa może grzechotać??? bo jestem nieco w stresie

Pozdr.

Pati_crx
18-02-08, 08:21
Otworz mache i pododawaj gazu ciągnac za linke od przepustnicy wtedy będziesz mógł dokładniej zlokalizować źródło.

agent
18-02-08, 08:40
Ja tez namierzam grzechotanie już od lata. Ale wiem, że to jakaś cześć którą napędza pasek wieloklinowy. Zobacz łożysko sprzęgła klimatyzacji.

Mr_Harry
18-02-08, 08:51
No fajnie, ale klima to raczej jest z prawej strony stojąc przed autem, natomiast grzechotanie z lewej gdzieś w okolicy rozrządu lub pod rezonatorem powietrza. Jedno wiem na pewono - to auto to dziecko kur.. i szatana :)

agent
18-02-08, 12:48
Hmm. W dieslu jest z lewej stojąc przed autem.

Mr_Harry
19-02-08, 11:52
No dzisiaj nie grzechotało, ale było znacznie cieplej rano. Będę obserwował i jak coś wymyślę, to dam znać.

Fietko
19-02-08, 14:24
natomiast grzechotanie z lewej gdzieś w okolicy rozrządu

hmm, wydawało mi się że stojąc przed samochodem to rozrząd jest z prawej strony silnika.

Mr_Harry
20-02-08, 08:22
Kurcze, chyba masz rację :) Ostatnio dużo sziedzę przy innym aucie, które ma z lewej i stąd mi się przywidziało, ze w Hondzie też. No co kurcze jest z prawej? Nic tam nie ma chyba tylko mocowania silnika.