Zobacz pełną wersję : Panowie Pomocy - coś grzechocze w komorze silnika/silniku
Od dwóch dni po odpaleniu przez krótką chwilę (do 2 minut) coś grzechocze w komorze silnika, jakby stukanie jakiś metalowych części o siebie. Przy dodawaniu gazu grzechotanie się nasila. Po przegazowaniu 2-3 razy ustępuje. Odgłos dobiega z lewej strony silnika stojąc przed autem, ale mogę się mylić, co do lokalizacji.
Wszelkie pomysły mile widziane.
ps. napinacz rozrządu albo pompa może grzechotać??? bo jestem nieco w stresie
Pozdr.
Otworz mache i pododawaj gazu ciągnac za linke od przepustnicy wtedy będziesz mógł dokładniej zlokalizować źródło.
Ja tez namierzam grzechotanie już od lata. Ale wiem, że to jakaś cześć którą napędza pasek wieloklinowy. Zobacz łożysko sprzęgła klimatyzacji.
No fajnie, ale klima to raczej jest z prawej strony stojąc przed autem, natomiast grzechotanie z lewej gdzieś w okolicy rozrządu lub pod rezonatorem powietrza. Jedno wiem na pewono - to auto to dziecko kur.. i szatana :)
Hmm. W dieslu jest z lewej stojąc przed autem.
No dzisiaj nie grzechotało, ale było znacznie cieplej rano. Będę obserwował i jak coś wymyślę, to dam znać.
natomiast grzechotanie z lewej gdzieś w okolicy rozrządu
hmm, wydawało mi się że stojąc przed samochodem to rozrząd jest z prawej strony silnika.
Kurcze, chyba masz rację :) Ostatnio dużo sziedzę przy innym aucie, które ma z lewej i stąd mi się przywidziało, ze w Hondzie też. No co kurcze jest z prawej? Nic tam nie ma chyba tylko mocowania silnika.