Zobacz pełną wersję : Przerobka swiatel - HID kits.
Dobre to jest? Moge to wsadzic w seryjne lampy?? Ma ktos cos takiego ??
Co o tym myslicie ?
Hid Kits (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Bi-Xenon-HID-kit-HONDA-Civic-93-94-95-96-97-98-99-00-01_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1638Q2em122QQcategor yZ36476QQihZ002QQitemZ120221177110QQrdZ1QQsspagena meZWD2V)
_WALDI_ ostatnio założył coś takiego. Ponoć nie ma z tym problemów o ile są dobrze ustawione :d
Niby nie powinno być problemów, ale jak pisze vtec, zadbaj o dobre ustawienie, najlepiej na stacji diagnostycznej za 10pln
Mam pytanie do instalacji żarówek ksenonowych czy biksenonowych. Czytałem gdzies ostatnio że trzeba zmieniać również reflektory na gładkoszybowe z homologacją.W przeciwnym razie np. podczas stłuczki- otarcia, ktoś może powiedzieć że został oślepiony(nawet jeśli światła są dobrze ustawione) i w takiej sytuacji jestesmy sprawcami bo lampy nie mają homologacji. Spotkaliście się już kiedys z taką sytuacją?
DamianPietras
23-02-08, 18:44
tak słyszałem o takich zdarzeniach >> masz racje lepiej nie świrować za bardzo z tym luxem
ale jaki to musiał być zimnokriwsty ktoś, żeby podczas stłuczki zauważyć, że auto ma nieoryginalne ksenony, i na poczekaniu wymyślić bajkę o oślepieniu, heh
montowaliśy taki zestaw bi i montaż jest prosty, efekt super, tzn. jasność światła i zakres jest duuużo większy niż na seryjnych żarówkach, nie ma co porównywać.
a z tymi szkłami to jest tak, że rzeczywiście powinny być teoretycznie gładkie, ale teoretycznie ksenony powinny mieć też system samopoziomowania i spryskiwacze
Jeżeli masz soczewki to montuj. Na zwykle lampy nie.
a co sadzicie o wlozeniu poprostu xenonowych zarowek? np:
http://cgi.ebay.co.uk/Xenon-Upgrade-headlight-kit-Honda-CR-V-CRV-00-01-H4H1_W0QQitemZ360026519565QQihZ023QQcategoryZ10386 QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
czy to ma racje bytu ?
Zeby świeciła żarówka xenonowa potrzebna jest przetwornica prądu. Tą są tylko imitacje żarówek xenonowych. Dają niezłe światło- napewno lepsze od zwykłych żarówek jednak ich wadą jest to że przeważnie krótko działają.
ja mam w seryjnych lampach bi-xenon HID i jestem bardzo zadowolony
ja mam w seryjnych lampach bi-xenon HID i jestem bardzo zadowolony
Ja też bym był -bo efekt super. ale jak mi jakiś palant wyjedze z podporządkowanej a póżniej stwierdzi przy policji że został oślepiony i uznają mnie za sprawce to dziękuję.
milosh_one
27-02-08, 23:04
Kazdy kto ma xenon twierdzi ze jest zadowolony.
A poźniej takie oszołomy oślepiają innych, oleju do głowy sobie nalejcie zamiast zakładać do zwykłych kloszy ksenony
A poźniej takie oszołomy oślepiają innych, oleju do głowy sobie nalejcie zamiast zakładać do zwykłych kloszy ksenony
Popieram przedmówcę... całkowicie!
a ja wam powiem, ze tyle bylo pisane o xenonach, a co chwile widac jak ktos nowy temat zaklada...
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=44693
Tutaj znajdziesz duzo info :]
Sciagajac ze stanow bedziesz mial problem z gwarancja.
Osobiscie poszukalbym czegos na miejscu.
Pozdrawiam