PDA

Zobacz pełną wersję : Wybrzuszone weże

Skoti
17-02-08, 20:46
Witam,
Jestem świeżo po wymienionej głowicy(pęknieta) oraz uszczelce, Problem polega na tym że węże od chłodnicy raz są wybrzuszone a raz je ściska, co może być tego przyczyną? Przed wymianą zauwazyłem że były tylko troche grubsze. 2 problem jest taki że z okolic silnika słychać dziwny "świst" jakby coś piszczało. Co obstawiacie

kwiatus19
18-02-08, 01:13
Ponowna naprawa/wymiana głowicy - tym razem bardziej fachowo radzę. :agent:

Skoti
18-02-08, 10:40
Głowica jest dobrze zrobiona, olej sie nie przedostaje i nie wypycha plynu. Zastanawia mnie co jest powodem tych skurczów węży.

mic
18-02-08, 11:10
Moze byc uszkodzony korek chlodnicy. Ja tak kiedys mialem. Po prostu jak silnik stygnie to plyn robi sie zimniejszy (zmniejsza swoja objetosc). W tym momencie powinien zaciagnac brakujacy plyn ze zbiorniczka. Jezeli korek bedzie walniety to zamiast zaciagnac plyn bedzie zaciskal weze. Ewentulanie czyms zapchane kanaly w korku albo w rurce tej co idzie do zbiorniczka lub juz w samym zbiorniczku.

Skoti
18-02-08, 11:42
Dzieki za wskazówke ponownie sprawdze wszystko. możliwe ze resztki oleju jeszcze gdzies siedza i zatykaja. Korek był wymieniany 2 miesiące temu wiec nie wieże że szczelił chodz cuda się zdażają.