Zobacz pełną wersję : Brak oświetlenia kabiny
Witajcie mały problemik mam nie świeci mi lampka oświetlenia kabiny, żarówka jest ok czujniki w drzwiach też, sprawdzałem bezpiecznieki z tego co wiem to ten sam co do świateł pozycyjnych jest ok, do tej pory wszystko działało więc dziwi mnie to.
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk
Sprzawdź, czy ten "dzyndzelek" od czujnika oświetlenia dobrze odbija po otwarciu drzwi. Jeśli nie, to warto go odkręcić i przeczyszcić.
Właśnie odbijają wszystkie cacy, i zachodzę w głowę co jeszcze, czy pod kierą są jakieś bezpieczniki za to odpowiedzialne? Raczej chyba nie... prądu nie ma w lampce bo sprawdzałem próbówką?????
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk
To że odbija dobrze to jedno, musi być jeszcze czysty. Najlepiej rozkręcić i dokładnie przeczyścić blaszki żeby nie były zaśniedziałe.
Ale w ogóle przydałoby się dokładniej - nie świeci się w ogóle, nie świeci się przy otwarciu poszczególnych drzwi ?
Może pierdoła ...brak masy ? ewentualnie zapodaj skądś i sprawdź wtedy.
Nie jest to wina czujników w drzwiach bo nie świeci przy otwarciu żadnych drzwi, poza tym nie świeci nawet jak włączę na 1, ale co wszystkie masy mam posprawdzać? probestic naprowadź coś jak wiesz:)
Lampka jest przykręcona do dachu dwiema śrubkami - pod jedną z nich jest masa (blaszka taka) - obczaisz jak wykręcisz - prawdopodobnie tam jest problem.
O i to jest sensowny trop dzięki jawasaki!!! nie m to jak wiedza... dokręcałem jedną śrubkę w lampce( bo z jednej strony była luźna ), ale nie miałem zielonego pojęcia, że tam może być masa, więc pewnie to to.
Problem rozwiązany posypał się przełącznik przy lampce:)