Zobacz pełną wersję : jak utwardzić tylnie zawieszenie w COUPE ???
Witam chce utwardzic tylnie zawieszenie, w COUPE, ponieważ będę w niej robil tylnie nadkola
i wkładał plastikowe nadkola.
Niestety na letnich oponach (195/45/16) z czterema osobami na pokladzie i sztoteczkami
do zębów w bagażniku ;), wiem ze przy dociśnięciu na trasie najprawdopodobniej wyrwie mi nadkole.
Jak mogę utwardzić tył, bez wymiany zawieszenia na twardsze?
Podobno są odboje, bałwanki wkładane w wewnątrz sprężyny,
sprężyna pracuje z nimi normalnie, jednak po dociążeniu zatrzymuje
się na tej gumie i z nią pracuje (jest twardsze).
Gdzie można to nabyć i o jakich parametrach powinienem to kopić.
Proszę też o inne sposoby jak sobie radziliście z takim problemem?
pozdro
[ Dodano: Sob 16 Lut, 2008 ]
czy ktoś z was ma obniżona CUPE i ma wsadzone plastikowe nadkola z tylu???
Czy da sie tak jeździć z obciążeniem???
A może sprężyny progresywne??? Jak jest z komfortem jazdy???
No wiec...mam Civic taka mniej wiencej jak Ty...zielone coupe z 95r. Mam ją na glebie...mam zawieche Van Der Berg'a....czy cos takiego...taka kupilem...co tam dokladnie jest to ja nie wiem ale ogolnie jest spoko i ugięcia nie ma przy takim zawieszeniu...ponadto jeśli ocierasz to mozesz kupic w wiekrzosci motoryzacyjnych gumy usztywniające tzn. kupujesz takie gumowe kółeczko (sa 2 rozmiary takze spojrz jakich potrzebujesz) - przecinasz je w jednym miejscu a potem podnosisz samochod na lewarku i nakrecasz w sprezyne :) da Ci to trszke . Mozesz nawet nakrecic dwie takie gumy na jedna spezyne :)
Pozdrawiam
Mozesz nawet nakrecic dwie takie gumy na jedna spezyne
....a pozniej modlic sie w zakretach zeby nic przypadkiem nie wyskoczylo....
plastikowe nadkola? gdzie to mozna kupic? sa do coupe? (reparaturek niestety nie ma:/)
Tu kupowalem wczoraj do sedana koszt 30zl za sztuke
Dariusz Mikłaszewicz
WIRTUAL
Wyględy
ul. Osiedlowa 27
05-083 Zaborów
tel.: +48 0 695 868 354
www.wirtual.waw.pl
plastikowe nadkola? gdzie to mozna kupic? sa do coupe? (reparaturek niestety nie ma:/)
Są jak połamałem przednie nadkola bo szalałem na "torze" i mnie na opony wypluło, zamówiłem przez allegro.
Odbierałem osobiście i kułeś mierzył w mojej h...., (mówił że mnóstwo osób sie o nie pyta).
Pasuja idealnie od passata ale nie wiem od której wersji.
Mam do niego gg to jak bedle w domu mogę podrzucić.
[ Dodano: Czw 21 Lut, 2008 ]
reparaturek niestety nie ma:/
Są tylko rzadko spotykane, znajomy u którego będę je robił, powiedział ze 100 pln kosztują.
Przed zostawieniem auta, mam mu tylko wcześniej dać znać żeby je zamówił.
Gorzej jest z progami (je od razu przy jednej robocie tez bym wymienił) tego nigdzie nie ma, ale myślę że od sedana coś sie przytnie, wygnie i będzie ok.
A skoro o progach to ma może ktoś do sprzedania te czarne plastiki od serii do założenia na próg (zależy mi na stronie kierowcy)
noi co pasuja od sedana ? napisz jak zamontujesz
mam niskie zawieszenie i boje sie ze montaz nadkoli z tyłu skończy sie ich zerwaniem na dziurach lub w zimie, nie wiem czy to jest dobry pomysł, może lepiej poprostu dać więcej baranka i zostawić tak jak jest w końcu nie zawsze poprawianie fabryki wychodzi na dobre a jak pomyślę ze trzeba bedzie przewiercić ranty zeby dobrze je zamocować ....
Tu kupowalem wczoraj do sedana koszt 30zl za sztuke
Dariusz Mikłaszewicz
WIRTUAL
Wyględy
ul. Osiedlowa 27
05-083 Zaborów
tel.: +48 0 695 868 354
www.wirtual.waw.pl
noi co pasuja od sedana ? napisz jak zamontujesz
Cały czas bije sie z myslami, i zgadzam sie zToba ze jak je wloze to nici z obnizenia, tylko utwardzenie tylu wchodzilo by w gre, a tego niechce robic.
Chyba po zrobieniu, zabezpiecze je farba gumowo-kalczukawa (gumówką), mam nadzieje ze to wystarczy, na ta chemie na ulicach.