Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : stuki w zawieszeniu

derbisendar2000
31-08-13, 19:15
Witam posiadam civica coupe em2 i cos mi na malych nierownosciach stuka w przednim zawieszeniu nie mam pojecia co to moze byc sworzen nowy laczniki stabilizatora tez gumy na wachaczu rowniez. Slyszalem ze w tych modelach te stuki moga byc spowodowane luzami w maglownicy a takze przez zużyte amortyzatory co wy o tym sądzicie? mieliscie taki przypadek?

bunkerites
31-08-13, 20:30
poducha amortyzatora ? Mozemy gdybac... Podjedz do diagnosty i niech zawieche konkretnie sprawdzi

iljash
01-09-13, 15:49
Jak podjedziesz na przeglad za 2 dychy na stacje diagnostyczna i panowie Ci "wyszarpia" i wysprawdzaja wszystkie tuleki, ktore moga stukac to najpewniej wtedy jest maglownica. Bo to wlasie tak sie diagnozuje jak Ci Panowie nie wiedza co to jest to wiedz ze maglownica. Objaw jest charakterystyczny , np kostka brukowa . Ja swoja slysze na poprzecznych nierownosciach , naprawde male ale bardzo czeste dziury ( mam taka jedna droge do domu ) i tam sie odzywa. Tez bylem od specow od Hondy aby sie upewnic, posprawdzali wszystko i na koniec wzieli pod lupe maglownice no i oczywiscie a jakzeby inaczej, mialem rok jazdy, ale w koncu sie odezwala :)