PDA

Zobacz pełną wersję : Zapieczone śruby! Tylne głosniki 5D

MichałCK
31-08-13, 14:54
Witam!
Dzisiaj chciałem wymienić sobie głośniczki tylne w moim 5D, lewy głosnik odkręcałem wczesniej w zimie i ze śrubami nie było tak dużych problemów jak z prawym głosnikiem.
Zamontowałem sobie nowy głośnik z lewej strony, tylko problem że za nic w świecie nie mogę odkręcić srub w tym z prawej strony, psikane WD40, próby odkręcania wszelakimi śrubokrętami aż gwinty nie wyglądają rewelacyjnie. Już mi zrył czosnek ten głośnik bo straciłem wiele sił na odkręcenie i nerwów :D chyba nie zostaje tylko rozwiercenie??
Miał ktoś podobny problem w swoim 5D? Dodam że to głosniki oem z tego co widac nie odkręcane od wyjazdu z fabryki. Pozdro!

jawasaki
01-09-13, 22:23
Jeżeli nie są całkiem już objechane to śrubokręt udarowy powinien dać radę. - jeżeli nie posiadasz takowego, pozostaje tylko metoda siłowa.

MichałCK
01-09-13, 23:34
niestety nie mam takich rzeczy :D szczerze to nie wiedziałem że jest takie coś ;) będę miał na uwadze i zakupie w przyszłości.
Na razie do puki nie mam takiego śrubokrętu pozostanie jak piszesz metoda siłowa, takie "bzdety" a tyle nerwów potrafią popsuć a to tylko głupie głosniki..

zakit
02-09-13, 12:20
a dobre duże szczypce ?