PDA

Zobacz pełną wersję : Łożyska Japanparts

Jarzomb
30-08-13, 08:08
Witam. Muszę wymienić łożysko koła przedniego w Civicu EG5. Miałem w planach kupić KOYO albo NTN, ale niestety wyszła taka sytuacja, że nie było dostępne. Zakupiłem więc Japanparts, gdyż po uprzednim przeczytaniu jakichś informacji na forum, dowiedziałem się, że podobno Japanparts jest tylko pakowaczem, i pakują w swoje pudełka produkty KOYO/NSK/NTN. Nigdzie indziej nie znalazłem informacji potwierdzających. Boję się, że to może być taki szajs jak JC, ale znajomy prowadzący sklep z częściami od lat, powiedział, że nie mam się czego obawiać bo Japanparts wkłada w środek dobre łożyska. Czy ktoś miał styczność z tymi łożyskami? Rzeczywiście w tych pudełkach są łożyska tych firm? Da się jakoś poznać kto wyprodukował dane łożysko (nie ma napisów)?

kamil39
30-08-13, 08:33
Pracuje w dziale reklamacji w hurtowni i sprzedajemy JAPANPARTS, zdarza sie KOYO NTN NSK w pudelkach ale nie zaczesto, ale tez nie jest pakowane najwieksze gowno, nie przychodzi na reklamacje tego wiecej niz innych producentow- od siebie dodam ze wsadzilem piaste na tyl(zrobilem juz 20 tys i jest Ok!)Najczesciej JAPAN zamawia juz lozyska ze swoimi wybitymi oznaczeniami KK-......

Jarzomb
30-08-13, 13:29
Czyli raczej mogę je bez strachu zakładać? Jak będę miał szczęście trafię na coś markowego, jak nie, to i tak nie będzie całkiem beznadziejne?

kamil39
30-08-13, 17:06
Otoz to:)

yautja
30-08-13, 21:50
Mam z tyłu JapanParts od 2 lat i na razie działa. NTN padło wcześniej po niecałym roku.