Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Żarówka T3 do podświetlenia przycisków

xeN
30-08-13, 02:24
Witam, poszukuję takiej żaróweczki z cokołem do podświetlenia przycisku klimatyzacji, niestety nie mogę znaleźć zwykłej żarówki są tylko zastępcze LED'owe, i moje pytanie brzmi czy różnią one się bardzo od zwykłej oryginalnej R3? Chodzi mi o moc i kolor, bo jak przycisk nawiewu świeci mi się na lekki pomarańczowy tak jak cała reszta, a klimatyzacja będzie waliła jaśniejszym i mocniejszym światełkiem to nie bardzo to wygląda.. Montował ktoś takie?

Chipsy2
31-08-13, 17:50
pisz do haparts oni ci powinni to ogarnąć

adamos86
03-09-13, 21:56
Ja zamontowalem gdyz nie moglem w zadnym sklepie dostac zarowek wyslali mnie do ASO tam krzyknieto mi 20zl za sztuke wiec wolalem kupic wszystkie led na alledrogo i wyszlo mnie o wiele wiele taniej swieca jasnie aczykolwiek nie bardzo ale da sie zauwazyc ruznice

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

WojTEC
04-09-13, 00:47
U mnie w mieście bez problemu do dostania w bardzo małych pieniądzach tylko że bez oprawki, ale sądzę że z nią też nie byłoby problemu..

xeN
04-09-13, 01:31
Bez oprawki to może bym znalazł u siebie w mieście ale to bez sensu, dzięki adamos na taką odpowiedź oczekiwałem, napisałem do haparts może coś poradzą jak nie to kupie ledy i tyle.

xeN
07-09-13, 02:06
niestety, haparts posiada oryginalne ale za prawie 20zł/szt, jako że ta zaróweczka to 8 milimetrowe gówienko z kawalkiem plastiku i potrzebuje 3 to mija się z celem.. kupiłem jakieś LED, w ogóle nie świeci, w kompletnej ciemności widać jednak coś ale jest to kolor biały a podświetlenie mam pomarańczowe.. tak poza tym do przycisku klimatyzacji nawet się nie zmieściły..
jakieś rady, pomysły?

jawasaki
07-09-13, 20:18
Idź do elektronicznego kup zwykłe żarówki 12v, oprawkę przełożysz i wsio - za szt. ja płaciłem jakoś 20-25gr dokładnie już nie pamiętam. są nawet różne kolory do wyboru. http://allegro.pl/listing/listing.php?category=10&order=p&search_scope=category-10&string=%C5%BCar%C3%B3wka+12v

gorky
10-09-13, 09:57
Kupujesz te żarówki (z przesyłką 13zł za 10 sztuk):
http://allegro.pl/zarowka-t5-t05-12v-1-2w-bosma-1918-i3452130342.html
Przekładasz cokoliki (około 3.1 sek na żarówkę, ciut więcej roboty przy zegarku bo jest zalutowana) i cieszysz się działającym podświetleniem przez nastepne 10 lat.