PDA

Zobacz pełną wersję : problem z niskimi obrotami civic 1.3 16v 95r

stanley269
15-02-08, 14:54
nie mam wogóle niskich obr wymnieniłem juz gażnik ,swiece,ustawiłem zawory i nic to nie dało nie wiem za co sie brać dalej:( czy to coś z podciśnieniem, zapłonem, zaworami jeszcze może uszczelka pod kolektorem ssącym????? ale nie wiem za co sie brać
ale co najciekawsze jak jade i zmieniam biegi(puszczam gaz) obr zamias padaać to mi sie podnoszą a jak utrzymam auto na 2tys obr to nie chodzi równo przerywa ale na 3tys chodzi normalnie. byłbym wdzieczny za pomoc.

Trek
15-02-08, 23:17
sprawdź może jeszcze czy linka Ci się nie poszczępiła i nie zawiesza się gdzieś

stanley269
16-02-08, 11:41
nie nie to nie linka bo sprawdzałem ale dzieki

Manies
16-02-08, 15:10
Cześć ja bym sprawdził czy czasem przewody WN nie maja gdzieś przebicia :/

piotrstrojek
16-02-08, 15:20
Nie powinno to mieć większego znaczenia ale sprawdź jeszcze krokowy... znajduje się na kolektorze dolotowym.
A co do tej wymiany gaźnika to po tym ktoś Ci go jakoś regulował??? Jeśli byłeś w jakimś zakładzie to typ który Ci to robił powiedział Ci jakie ma podejrzenia????

kisior87
17-02-08, 11:57
Ja miałem podobne problemy, jeździłem od mechanika do mechanika większość mówiła że gaźnik do wymiany. w końcu wkurzyłem się i pojechałem do ASO (dokładnie przedwczoraj:D) powiedziałem jakie miałem problemy. wyregulowali gaźnik i zapłon i śmiga jak głupi. powiedzieli jeszcze że mam przebicie na przewodach wysokiego napięcia. za niedługo wymienie przewody i będzie git choć już teraz jest znacznie lepiej. A kosztowało mnie to 130zł.

stanley269
17-02-08, 12:17
własnie nic mi nie powiedział sam zgłupiał i to nie jeden mechanik bo byłem u 4 i zaden nie wiedział:( ale dzieki sprawdze te przewody jak co to odpisze co było ale jak by ktos coś jeszcze wiedział to prosze pisać dzieki