Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Układ czasowy oświetlenia wnętrza

djhubertusss
28-08-13, 10:37
Witam. Przeglądałem teraz manuala od aerodecka i natknąłem się na takie coś. Robił już ktoś to? Jak sprawa z dostaniem takiego modułu?

MikeFoto
28-08-13, 12:25
Prościej się nie da.
http://allegro.pl/profesjonalny-sciemniacz-oswietlenia-wnetrzakabiny-i3491728468.html

djhubertusss
28-08-13, 13:03
T już widziałem o widziałem. Ale chodzi mi po głowie orginał

apw911
28-08-13, 13:38
Ja kupiłem ten z powyższej aukcji i polecam;)

szastal
20-09-13, 14:22
w avt są ciut droższe i bardziej rozbudowane o ile umiesz trzymać lutownice

djhubertusss
21-09-13, 23:05
umiem z zawodu jestem elektronikiem

MikeFoto
22-09-13, 18:02
T już widziałem o widziałem. Ale chodzi mi po głowie orginał

Tylko jaki sens montażu oryginału skoro działanie nie będzie się różnić od tego z allegro. Tak tego nie widać i tak.
Chyba że ori dla samego ori.

szastal
22-09-13, 18:31
na avt są ciekawe i pewnie taki założe, gdzieś na kompie mam wzory płytki i schematy, ale nie miałem czasu sprawdzić a jest to podpinany sterownik pod sygnały z centralnego zamka, czyli otwieramy auto i już się lampka zapala, jak ktoś byłby zainteresowany mogę gdzieś to odgrzebać , ale nie wiem czy działa nawet

MM63
23-09-13, 22:37
na avt są ciekawe i pewnie taki założe, gdzieś na kompie mam wzory płytki i schematy, ale nie miałem czasu sprawdzić a jest to podpinany sterownik pod sygnały z centralnego zamka, czyli otwieramy auto i już się lampka zapala, jak ktoś byłby zainteresowany mogę gdzieś to odgrzebać , ale nie wiem czy działa nawet

Ale to z kluczyka czy z pilota by to śmigało? Mam na myśli, czy otwierając manualnie z kluczyka by się światło zapalało.

Świetny bajer.

rbkt666
23-09-13, 22:42
Właśnie. Może ktoś polecić sprawdzony układ, ale do LED'ów? Mam moduł LED'owy w podsufitce, kumpel u siebie zrobił sam ściemniacz (też na LED), ale nie bardzo mi się to podobało, bo było widać takie "skoki" światła, nie przygasało równomiernie, tylko jakby ktoś gwałtownie po kawałeczku skręcał potencjometrem.

sgj
24-09-13, 02:51
Ten z drugiego postu działa dobrze z ledami. Przygasają powoli.

raq22100
26-09-13, 00:36
Kupiłem kilka lat temu na allegro za 30zł rozbudowany, działa z paskami LED, ma sporo wyjść i funkcji, gaśnie po zapaleniu silnika, zapala sie po zgaszeniu, tak samo z otwieraniem/zamykaniem samochodu z pilota, kiedy otworze, wnętrze ładnie się rozświetla ;) Niestety coś nie mogę znaleść linka, jednak polecam takie poszukać ;)

sgj
26-09-13, 22:17
Ten, który był tu zlinkowany też gaśnie po zapaleniu silnika.