Zobacz pełną wersję : Nierówna praca zimnego silnika po regulacji zaworów......
Przemo1871
14-02-08, 19:03
Witam mam objawy takie jak w temacie, problem występuje po ok 30sekundach od odpalenia całkowicie zimnego silnika(po nocy) i trwa przez jakieś 5 minut . Brzmi to jak by na jednej ze świec nie było iskry dodam że świeczki też są nowe.kable do wymiany czy źle ustawiony luz zaworowy???.Na nagrzanym silniku jest ok.Jeśli ktoś się już spotkał z takim objawem to proszę o info.Silnik to d15b7.
Max Marcin
14-02-08, 19:13
Według mnie to na jednym cylindrze sa za luzne zawory a jak sie rozgzeje to sie mniej wiecej wyruwnuje. A stuka na zimnym?
- przed wymianą swiec i ustawieniem luzu zaworów było dobrze?
- czy swiece wymieniane w tej samej chwili co ustawiane zawory?
- kto regulował zawory? (wiedział jak i jaki luz?)
Przemo1871
14-02-08, 19:20
Stuka generalnie cały czas ale na zimnym znacznie głośniej.....
[ Dodano: Czw 14 Lut, 2008 ]
Świeczki były wymienione za jednym zamachem bo stare sie do niczego nie nadawały , zawory regulował mój mechanik który "opiekuje" się moim autem.Luz na dolotowych to 0,2mm wylot 0,25 taki kazałem ustawić.!! a jaki jest nie wiem.
[ Dodano: Czw 14 Lut, 2008 ]
Przed wymianą i regulacja było git.
Sprawdź przewody zapłonowe. Może przy wyjmowaniu fajek ze swiec sie uszkodzily.
heh
nie wiesz jaki ma byc a kazałeś ustawic?
a co do reszty....
albo zle cos ustawił albo swieca do kitu...(skoro wcześniej było OK)
były juz przypadki "pechowych" nowych swiec....
zobacz na zimnym-zdejmuj kabel kolejno z kazdej swiecy (rekawiczki gumowe!!) i zobacz czy jest róznica...
znajdz cylinder, który "zawala sprawę" i wkręc inną swiecę-zobacz wtedy...
Przemo1871
14-02-08, 19:42
Dzięki za podpowiedzi w sobotę zabiorę sie za to i dam znać jakie rezultaty będą.Mam nadzieje ze to coś zapłonem.Ale czuje przez skórę że zawory to będzie trzeba jeszcze raz ustawić.Miały być ustawione: dolot 0,2mm wylot 0,25, taką informacje znalazłem na forum.jak jestem w biedzie to proszę mnie z niego wyprowadzić.
witam mam podobne objawy w moim d15b2 wszystko w silniku porobione a nadal na zimnym kicha Przemo zdzialales juz cos z tym??