PDA

Zobacz pełną wersję : D15B2 cos go zadlawilo pomozcie



dreju
14-02-08, 19:55
Witam mam dziwny problem z Hania. Jadac na zimnym silniku bylo wszysko ok w momencie gdy sie nagrzał wyhamowałem zredukowałem z 5 na 2 wciskam gaz a tu nagle straszne szarpanie straszne skoki obrotow i dlawienie na 1 to samo zaczela strasznie szarpac stanalem na chwile wylaczylem silnik wlaczylem zaczela jechac normalnie . check mi sie nie zapalil raz mialem sytuacje ze na luzie obroty zaczely mi spadac do 200 i wskakiwaly na 800 chwile sie utrzymyaly i znowu to samo. Co to moze byc poradzcie cos . Z gory wielkie dzieki za pomoc.

Max Marcin
14-02-08, 20:10
A masz LPG?

dreju
14-02-08, 20:11
nie benzyna

Max Marcin
14-02-08, 20:18
Moze jakis syf pociagnol z paliwem? Nie mam opcji

Lcfr
14-02-08, 20:21
jednorazowy przypadek czy sie powtarza?

dreju
14-02-08, 20:26
Az tak mocno to pierwszy raz mi sie zadlawil acz kolwiek jakies takie male zadlawienia mu sie zdazaly filtr paliwa byl wymieniony

Lcfr
14-02-08, 20:32
Az tak mocno to pierwszy raz mi sie zadlawil acz kolwiek jakies takie male zadlawienia mu sie zdazaly filtr paliwa byl wymieniony
jak mu sie zdarzyło to 1 raz to na razie obserwuj i nie panikuj...

Max Marcin
14-02-08, 20:37
Trzeba by sprawdzic swiece ,kable, aparat zaplonowy!

dreju
04-04-08, 19:55
Odgrzebuje temat ponieważ wyamiana swiec filtrow sprawdzenie aparatu zaplonowego niestety nie pomogla, czy ma ktos moze jakis pomysl co to moze byc ze hondzie tak dlawi najciekawesze jest to ze jak zgasze silnik i odpale jeszcze raz wszystko wraca do normy i nie ma problemu , moze ktos sie spotkal z podobnym przypadkiem . z gory dzieki za pomoc

stashek
04-04-08, 21:02
może sonda?

dreju
05-04-08, 17:14
Sonda byla wymieniana ale raczej nie ma objawow uszkodzenia poniewaz autko nie kopci pali w normie a jak by byla uszkodzona to dzialoby sie to raczej caly czas a dzieje sie w roznych odstepach czasu czasem nawet przez przez pare dni nie ma problemu

Siny26
08-04-08, 14:47
Ostatnio jak zatankowałem paliwo na orlenie koło wrocławia przy autostradzie to też tak miałem.wiec może być to kwestia paliwa zmień stacje ;] sprawdź moduł czy przewodzi (JA maiłem ZE JAK SIE nagrzał TO ISKRY nie podawał)i cewkę zapłonową czy nie rozlała się. wyczyść silniczek krokowy sprawdź bezpieczniki i czy oleju ci nie ubywa i czy alternator dobrze ładuje. I CZY ŚWIECE SA W DOBRYM STANIE