Zobacz pełną wersję : Instalacja LPG w małych pieniadzach do jajka D13B2
Witam,
Tak jak w temacie :)
Szukam instalacji używanej bądź nowej do EG3 z silnikiem D13B2 :)
Jaką polecacie i jeżeli znacie kogoś kto ma taką instalacje na sprzedaż to prosze o PW :)
Z góry wielkie dzięki :)
Pozdrawiam,
Rafał
praktycznie każda instalacja 1 i 2 generacji
o elementach jakich użyć poczytaj tu: http://lpg-forum.pl
a opłaca sie montowac uzywke albo sekwencje ? bo mam do kupienia uzywke za 150 zł z nowym parownikiem tylko z vti vgena :) opłaca się ? butla już straciła waznosc ale butle mozna kupic :)
a z jakich elementów się składa?
raz trafisz instalacje która jest ok, a raz bubel.
Sprzedaj honde kup rower to sie opłaca.
Sorry ale nie wytrzymałem.
Pamiętaj o tym że gaz musisz mieć wstęplowany do dowodu wiec musisz ogarnąć homologację na montaż.
Spokojnie, chce to niech wsadza ;)
I tak jestem pewien że nie wsadzi tego bo nie da rady, bo nie zmontuje, a jeśli jakimś cudem się to uda i nie wypierniczy mu krateru na podwórku to coś mu nie będzie działało.
Dosłownie tydzień temu montowałem podtlenek LPG do swojej i to nie jest godzina zabawy, 4 raz w życiu montowałem LPG do auta, z czego 3 razy do tej samej hondy, za każdym razem poprawiając błędy po poprzedniej próbie zagazowania. Teraz w końcu jest dobrze ale i tak bym teraz poprawił kilka rzeczy, bo nie do końca jest tak jak być powinno.
Tak ze powodzenia życzę.
Pamiętaj o tym że gaz musisz mieć wstęplowany do dowodu wiec musisz ogarnąć homologację na montaż.
Spokojnie, chce to niech wsadza
I tak jestem pewien że nie wsadzi tego bo nie da rady, bo nie zmontuje, a jeśli jakimś cudem się to uda i nie wypierniczy mu krateru na podwórku to coś mu nie będzie działało.
Dosłownie tydzień temu montowałem podtlenek LPG do swojej i to nie jest godzina zabawy, 4 raz w życiu montowałem LPG do auta, z czego 3 razy do tej samej hondy, za każdym razem poprawiając błędy po poprzedniej próbie zagazowania. Teraz w końcu jest dobrze ale i tak bym teraz poprawił kilka rzeczy, bo nie do końca jest tak jak być powinno.
Tak ze powodzenia życzę.
Popieram, poza tym
wiem że nie wszyscy mają pieniądze, wiele osób szuka oszczędności etc. itd., ale nie kupując używany gaz... ja założyłem nową sekwencję wykosztowałem się w kredycie ale!!! mam gwarancję, wiem że robił to zakład na nowych sprawdzonych podzespołach i najważniejsze na 28 litrach (ok 70 zł) robię 380 km po mieście. Ilość przejechanych kilometrów jest dla mnie oszczędnościami a nie używany podzespół.
ja za instalacje I gen dalem 1500,butla w kole,wlew pod klapka,instalacja BRC,zakladalem w lutym,hania smiga ale mocy jej ubylo:(,cos za cos 37 l i 400 km robie:D
ładny, zafunduj sobie bloss-a czy jak się to zwie i powinno być lepiej ;)
czytalem o tym ostatnio i mysle o montazu:D
tylko powiem ci ze jak dałeś 1500 plus blos ze 400 to wyjdzie cie to niewiele mniej jak sekwencja :D
mnie sekwencja na Hanach czerwonych i sterowniku Diego G3 wyszła niecały 1000zł ;)
Ciekaw znafcy jestem jak chcecie założyć sekwencje do auta z gaźnikiem ? teoretycznie już jest problem z drugą generacją choć by brak czujnika położenia przepustnicy , ale da się założyć, by założyć sekwencję musiał by przerobić go na wtrysk.
Dobra temat do zamkniecia bo nic z tego nie wyniknie bo jak zwykle wszyscy tylko gnoją a w temacie nie mają nic do powiedzenia ...