PDA

Zobacz pełną wersję : dolot- montaż? ważne do 15:00

WaSSIL
14-02-08, 11:14
Witam wszystkich

dziś mam zamiar zamontować stożek - mam wszystko co jest potrzebne (dolot + stożek + uchwyty montażowe, opaski, obejmy gumowe, łączniki)... Prośba tylko do was, co już przeprowadzali takie misje- na co należy zwrócić uwagę/na co uważać przy montażu abym czegoś nie schrzanił i miał wszystko pod kontrolą- bo mam zamiar to sam robić.

dzięki i pozdrawiam

kenny
14-02-08, 11:48
Uważaj, by nic nie wpadło Ci do przepustnicy.
Poskręcaj dobrze opaski by nie puszczały powietrza
Jeśli masz mokry stożek to go naoliw i poczekaj aż bawełna wchłonie olejek.
Pamiętaj by podpiąć mapsensor i odmę do rury.

WaSSIL
14-02-08, 12:18
stożek to fudita suchy więc nie ma potrzeby oliwkowania
a dolot mam AOMA:
Układ dolotowy Honda Civic EX 96-99, Civic VTec 96-97 (http://moto.allegro.pl/item309017934_uklad_dolotowy_honda_civic_ex_96_99_ dolot_aoma.html)

wg zdjęcia - pierwszy otwór od prawej na odmę a drugi z tą gumową nasadką na sensor tak ?

dzięki

kenny
14-02-08, 14:26
wg zdjęcia - pierwszy otwór od prawej na odmę a drugi z tą gumową nasadką na sensor tak

tak

WaSSIL
14-02-08, 14:30
dzięki :piwo2:

Dodano: Pią 15 Lut, 2008
dolot już zamontowany - wszystko działa jak należy - mam tylko jedno pytanko - stożek zawsze tak wyje ?? bez gazowania tylko na wolnych obrotach jest to taki cichy pogwizd jak by tam siedział w nim mały generator :d poza tym wszystko działa bez zarzutów :aloha:

felippe
19-10-08, 21:38
ja mam pytanie inne, montowalem CAI Fujity i wszystko pieknie ale nie występuje u mnie takie cos jak czujnik temp powietrza, w oryginalnym dolocie 2ga dziurka ( 1sza odma ) byla zatkana sruba... co z tym fantem ino poczynic ?