PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie o poduszki - skrzyni i silnika, bardzo pilne!!!

lucas_cichy
14-02-08, 09:16
Witam!!!
Mam w swoim civicu do wymiany poduszki. Jedną silnika (prawą) i drugą skrzyni biegów. Dowiadywałem się w sklepie i jedna kosztuje 120zł, a druga 150zł. Moje pytanie brzmi czy musze je wogóle wymieniać? Czy grozi coś gdy ich nie wymienie i zostane przy tych uszkodzonych? Pozdrawiam!!!

Hikiel
14-02-08, 09:23
No lepiej jakbys je wymienil. Jesli nie masz kasy na obydwie na raz to wymien najpierw ta od skrzyni a za powiedzmy miesiac po kolejnej wyplacie wymien ta druga. Ja bez tej drugiej jezdze juz jakis czas ale nie jest to zbytnio madre ;)

Motyl
14-02-08, 16:39
Moje pytanie brzmi czy musze je wogóle wymieniać?

a jak masz zużyte opony, albo szczotkę do zębów to wymieniasz czy zostawiasz??

Może nie jest to sprawa życia lub śmierci ale po coś to zostało wymyślone.

Diups
04-03-08, 15:46
to wmiarę świeży temat... więc się podepnę
przy jeździe tak około 80km/h jak zaczne przyspieszac to mi trzesie całą budą... puszcze gaz i wysprzęgle to jest wszystko ok... jak odpalam auto to też troche telepie budą.
mogą to być poduszki skrzyni albo silnika, objawy do tego pasują?
prędzej czego? jak to sprawdzić samemu ?
czy macie jakieś inne typy co to może być?
ile jest tych poduszek skrzyni a ile silnika? trzeba zawsze wszystkie czy jedną się wymienia
z mechaniki jestem zielony dlatego to mogą być błache pytania dla mnie istotne :P :)
pozdro

Motyl
04-03-08, 15:56
trzeba zawsze wszystkie czy jedną się wymienia

wymieniasz tylko te, które są uszkodzone,

plakon83
04-03-08, 19:26
to wmiarę świeży temat... więc się podepnę
przy jeździe tak około 80km/h jak zaczne przyspieszac to mi trzesie całą budą... puszcze gaz i wysprzęgle to jest wszystko ok... jak odpalam auto to też troche telepie budą.
mogą to być poduszki skrzyni albo silnika, objawy do tego pasują?
prędzej czego? jak to sprawdzić samemu ?
czy macie jakieś inne typy co to może być?
ile jest tych poduszek skrzyni a ile silnika? trzeba zawsze wszystkie czy jedną się wymienia
z mechaniki jestem zielony dlatego to mogą być błache pytania dla mnie istotne :P :)
pozdro
Prawie 2.5 roku na forum i takie pytania??
Moje konto ma ledwo rok a o podobnych przypadkach czytałem już kilkanaście razy.
Poszukaj, zamiast nerwów i czekania w kilkanaście minut znajdziesz rozwiązanie swojego problemu.