Zobacz pełną wersję : Jak przerobić wiązkę z d15b2 na d15b7???
kocelcivic
13-02-08, 21:52
tak jak w temacie... prosiłbym, o jakiś opis przerobki i czy to duzo zabawy...???
.a i czy sonda labda jest inna w d15b2?? musze miec nową???? chce zrobic minime ...mam wszystkie graty procz wiazki i sondy a skonczyly sie pieniazki... ;(
minime to zakladanie glowicy z vteca na blok nievteca. ty chcesz zrobic dpfi>mpfi
tak jak w temacie... prosiłbym, o jakiś opis przerobki i czy to duzo zabawy...???
.a i czy sonda labda jest inna w d15b2?? musze miec nową???? chce zrobic minime ...mam wszystkie graty procz wiazki i sondy a skonczyly sie pieniazki... ;(
duzo !! lepiej wiazke zmienic cala !! przerabialem 2 razy i zdecydowanie wole nowa połozyc
wiazka max 100zl
ciekawe gdzie za tą cene wiązki dają :aloha:
też się pod to podłączam dam każdemu 100zł za taką wiązkę nawet 150 jak mi ktoś za tyle znajdzie. :afro:
moze cena mala ale ja biore hurtowo
ale czasem trzeba w innych zrodlach szukac
kocelcivic
14-02-08, 22:31
to gdyby ktoś takową miał to piszcie ....bo poszukuję...ale za rozsadne pieniadze...bo wlasnie z nimi mam najwiekszy klopot...
no i tu jest porblem najcześciej niska cena jest powodem tego że nic nie bedzie chodziło tak jak trzeba- wiązka to nie bułki i masło po które latamy do sklepu- jak kupimy hu.... to i hu.... bedzie szła dalsza robota - wiem to po sobie kupiłem wiązke za niecałe 400zł w znanej i lubianej firmie która tu także handluje częściami nazywa się Honda tanio- przy kładzeniu nowej wiązki okazało się że jest niekompletna- po telefonie do Wielce szanownej firmy Honda Tanio- Panowie stwierdzili iż różnice wynikają z wyposażenia auta z jakiego jest wiązka ( moje auto akurat jest gołe)- więc zadałem pytanie czy kable do świateł mijania i aparatu zapłonowego są dodatkowym wyposażeniem za które trzeba dopłacić?? :bicie: Do dziś odpowiedzi nie otrzymałem :czerwona kartka:
rafalcrx150
15-02-08, 11:16
400 zł za wiązke to rozbój w biały dzień. ja od crx vtec za 40 zł oddałem klubowiczowi a do d15b7 za 50 zł kupiłem kompletną sprawną ale z tego co wiem to kolesie z Honda Tanio nają najdrozsze części
kocelcivic
18-02-08, 17:08
no i kupiłem wiązkę ale jak sie okazało źle kupiłem...nie zrozumielismy sie z gosciem i kupilem sama czesc silnikowa ale nadal brak kabinowej...i dalej problem...
hehe chocby nawet na allegro :d Ja kupiłem do swojego d15b2 kolektor z listwa wtryskami przepustnica ( brak tylko silniczka krokowego) wiazke kompletna i kompa od d15b7 czyli praktycznie wszystko co potrzebne do mpfi i dałem za to niecałe 300 :aloha: takze jak sie poszuka to idzie tanio czesci wyrwac :)
no to chyba jeszcze aparat i bedzie 500 :)
czy wiązka kabinowa b7 od anglika będzie pasować, czy trzeba coś przerabiać?
kocelcivic
27-02-08, 15:43
podłączam się do pytania...niby cos slyszalem ze moze kabli nie starczyc ale to bylo tylko rozmyślanie... moglby sie wypowiedziec ktoś obcykany w temacie...bo wciąż nie mogę znaleźć tej zasranej wiązki;/
witam
zbieram graty na mini me i najtrudniej jest z ta wiazka :/ .z jakich silnikow mozna wykozystas wiazke.
napewno:
-d16z6
-d15b7 (tylko trzeba 2 kobelki posiagnac)
-d15z1
sa jeszcze jakies wiazki ktore mozna wykozystac?
kocelcivic
03-03-08, 00:10
mam nagrane wiazki...ale już kupilem takze jakbys chcial to moge ci dac kontakty...
jak chcesz to za 200zł moge ci przywiezc od nas ze szrotu bo jest od b7kompletna kabinowa...ale do mnie nie pasowala bo nie miala elektryki szyb itp...
mam nagrane wiazki...ale już kupilem takze jakbys chcial to moge ci dac kontakty...
jak chcesz to za 200zł moge ci przywiezc od nas ze szrotu bo jest od b7kompletna kabinowa...ale do mnie nie pasowala bo nie miala elektryki szyb itp...
no to lipa bo tez z elektryka potrzebuje :/
kornel_no_1
03-03-08, 20:50
ludzie sory ale wiąska za 400 to poprostu krdziesz wiaska kosztyje około 250.
3x kładłem u siebie elektryke i jak któs nigdy tego nie robił i niezna się troszkę na lutowaniu pomiarach itp to na 80% to spier......
1. ciecie wiąski to robota na ładnych kilka lub kilkanascie godzin zalezy od człowieka i wiedzy
2. nowa wiaska polecam nic nie tniesz tylko małe poprawki najlepiej d16z6
polecam wiaskę od d15b7 dostalem kiedys taką i była nawet czesc VTEC :) nie wiem jakim cudem ale byłe wersja USA :)
przy lutowaniu rade uwazac zimne luty sie rozpadają:(
termo kurcze jako izolacja to podstawa
pozdrawiam samouków i lubiący dłubać
witam
jak by ktos potrzebowal wiazke do z6, to powinien ja miec ten gosciu
sprzedawca (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=318499014)
pisalem z tym panem i napisal mi ze ma taka i chce za nia 300 zl.
ja zaplacilem za moja troche wiecej :/ bo az 350 zl.
Orientuje się ktoś, czy da się założyć mpfi do b2 mając calutki osprzęt z y7 (2001 rok OBD2), razem z wiązką silnika, komputerem itd.
Czy są dużo większe komplikacje niż przy zakładaniu gratów z b7?
Ja mysle, ze trzeba poprostu wyczaic jak sie robi wiazke z B2 na B7 i przerabiac. Jak tylko dorwe wiazke od B7 to kupie od razu od B2 i sprobuje zrobic czary mary.
ale to wszytko jest juz od lat podane na forach usa sa dokaldne schematy ja zrobic z b7-. b2 trzeba chwile poszukac, potrzebne sa kostki od ecu kostki do apratu i kostki do wtryskow, sondy i juz, mozna smialo wziazc wiazke z anglika i sobei przerobic wiazke z b2 bez zdejmowania deski itd.
ale to wszytko jest juz od lat podane na forach usa sa dokaldne schematy ja zrobic z b7-. b2 trzeba chwile poszukac, potrzebne sa kostki od ecu kostki do apratu i kostki do wtryskow, sondy i juz, mozna smialo wziazc wiazke z anglika i sobei przerobic wiazke z b2 bez zdejmowania deski itd. Kolego skoro to jest takie hop siup to daj linki - no prosze, niecierpliwie czekamy.
Witam ja rozniez poszukuje jakiegos schematu i cos znalezdz nie moge :/
ja tez mam dwie lewe rece. niech mnie ktos przytuli.
witam
zbieram graty na mini me i najtrudniej jest z ta wiazka :/ .z jakich silnikow mozna wykozystas wiazke.
napewno:
-d16z6
-d15b7 (tylko trzeba 2 kobelki posiagnac)
-d15z1
sa jeszcze jakies wiazki ktore mozna wykozystac?
Można jeszcze od d15b8. To też pełny wtrysk i OBD1.
ludzie sory ale wiąska za 400 to poprostu krdziesz wiaska kosztyje około 250.
3x kładłem u siebie elektryke i jak któs nigdy tego nie robił i niezna się troszkę na lutowaniu pomiarach itp to na 80% to spier......
1. ciecie wiąski to robota na ładnych kilka lub kilkanascie godzin zalezy od człowieka i wiedzy
2. nowa wiaska polecam nic nie tniesz tylko małe poprawki najlepiej d16z6
polecam wiaskę od d15b7 dostalem kiedys taką i była nawet czesc VTEC :) nie wiem jakim cudem ale byłe wersja USA :)
przy lutowaniu rade uwazac zimne luty sie rozpadają:(
termo kurcze jako izolacja to podstawa
pozdrawiam samouków i lubiący dłubać
W ameryce w rocznikach 92 w d15b7 i b8 dawali część VTECa w części kabinowej. Mam tak też u siebie w d15b8.
ja tez mam dwie lewe rece. niech mnie ktos przytuli.
lewa to moze masz glowe... rece mam sprawne za to nie moge nic znalezdz na forum... siedze tu krotko i nie moge znalezdz uzywajac opcji szukaj... a jesli nie mozesz laskawie pomoc to chociaz nie komentuj
http://www.psytronix.org/xo/modules/smartsection/item.php?itemid=8
http://hondacrx881.tripod.com/mpfiswap.html
moze tutaj cos znajdziecie