Zobacz pełną wersję : pedał sprzęgła nie odbija biegi nie wchodzą :-/pomóżcię
Witam mam problem wielki dziś jeżdżąc zaczął nie odbijać pedał sprzęgła i biegi niewchodzą nie wiem co jest dodam że na slucho wchodzą a pedał jest taki luźnym co mam pomóżcie z góry dzieki
zacznij od sprawdzenia poziomu płynu od sprzęgła - zbiorniczek przy podszybiu z szarym korkiem, ten mniejszy po prawej stronie (po lewej jest zbiorniczek od płynu hamulcowego), może masz wyciek jakiś, płyn uciekł i masz zapowietrzone sprzęgło
zerknij też na wysprzęglik czy nie jest mokry itp
Byłem właśnie zobaczyć i masz rację nie ma tam płynu co mam teraz zrobić ? Co nalac ? :-/
http://www.forum.alfaholicy.org/attachments/gt/62521d1342446813-montaz_zestawu_bose-ja_*******e.jpg
Hamulcowy dot4, tylko nie zapomnij odpowietrzyć.
Tylko gdzie to odpowietrza ? Jeszcze tego nie robiłem Dzięki wielkie
Na skrzyni biegow od strony chlodnicy masz wysprzeglik i w nim jest odpowietrznik. Odpowietrzasz podobnie jak hamulce. Skoro niema plynu to masz gdzies nieszczelnosc
I musisz ja najpierw usunac.
Jak nie ma płynu, to trzeba zobaczyć co się z nim stało, a nie dolewać. Wysprzęglik albo pompka sprzęgła pewnie padły, jeśli nie ma nigdzie wycieku na przewodach, zakładałem temat jak wymienić reperaturkę w pompie/pompę, poszukaj.